Achtergrond
10 februari 2011

Precisie power analyzer

Met innovatieve meetfuncties.

Op het moment dat de nieuwe editie van e-toaal bij u op het bureau ligt (15 februari), brengt Yokogawa een nieuwe powermeter op de markt. Deze WT1800 is een uitbreiding van de familie digitale powermeters en wordt gezien als de vervanger voor de WT1600. De WT1800 is dan ook op vele vlakken vergelijkbaar, maar is uitgerust met een aantal nieuwe, innovatieve meetfuncties. Hiermee is het een meetapparaat dat engineers die functies bied die hij nodig heeft bij het uitvoeren van zijn werk. Doordat voor vele de WT1600 als standaard gezien werd binnen de industrie zijn de verwachtingen voor zijn opvolger natuurlijk heel erg hoog.

Of het nu gaat om schakelende voedingen, frequentieregelaars, drivers voor spaar en LED-lampen, de apparatuur die gebruikt wordt bij energie uit zon en wind of rond elektro motoren, de WT1800 is een meetinstrument dat geheel is toegerust om de prestaties van deze apparaten te kunnen meten. De power analyzer kan worden uitgerust met zes ingangen en kan daardoor tegelijkertijd bij bijvoorbeeld een zware frequentieregelaar het vermogen in de drie fasen aan de ingang als aan de uitgang meten. Het resultaat wordt dan vervolgens zichtbaar gemaakt op een high-resolution 8.4-inch XGA display.
Veel van de hedendaagse vermogensomvormers die gebruik maken van schakelende regelaars om zo energie te besparen, kunnen nog al wat storing veroorzaken. Stroom en spanning zijn door het schakelen verre van lineair met als gevolg de nodige hogere harmonischen. Om deze golfvormen accuraat te meten gebruikt de WT1800 een 16 bits ADC die met een snelheid van 2MS/s de golfvormen bemonstert. Hierbij wordt met een bandbreedte van DC 0,1 Hz tot 1 MHz gemeten en een basis nauwkeurigheid van 0,1% van de gemeten waarde plus 0,05% van de volle schaal. In totaal kunnen er 12 verschillende pagina’s met metingen weergegeven worden. Hierbij kan men kiezen voor weergave in numerieke vorm, als golfvorm en als trends. Ook een vectordisplay voor analyse van stroom, spanning en fase kan ingesteld worden.

Voor meer informatie www.tmi.yokogawa.com/ea

Voor het complete artikel klikt u hier

Meer nieuws van Yokogawa Europe Solutions BV