Beurzen, congressen, seminars, events
9 november 2020

D&E Event 2020

Drie daags online kennisevenement

Binnenkort is het weer tijd voor het D&E Event. Dit jaar uiteraard niet als fysiek evenement, maar als een serie online lezingen die vanachter uw eigen computer te volgen zijn. Het laatste nieuws alsmede achtergrondinformatie over diverse onderwerpen aangaande Design Automation & Embedded Systems rolt zo gemakkelijk naar u toe zonder dat u daar voor de deur uit hoeft.

Het D&E event 2020 vindt digitaal plaats op 17, 18 en 19 november en is te volgen via live-uitzendingen op internet. Tijdens het jaarlijkse Design Automation & Embedded Systems Event delen ontwikkelaars en toepassers van embedded systems kennis van de laatste technologieën en wisselen zij visies en ervaringen uit met vakgenoten.
In het lezingenprogramma wordt aandacht besteed aan specifieke thema’s die te maken hebben met Design Automation & Embedded Systems. Zoals het er naar uit laat zien, zijn er 17 of 18 lezingen verdeeld over drie dag. Vier hiervan willen we alvast onder de aandacht brengen.

Afbeelding
Afbeelding 1. ‘Van CAD naar CAM’ is de titel van de lezing van Dirk Stans van Eurocircuits.

Productie en testen
Ondanks dat de onderwerpen van de lezingen dit keer weer heel divers zijn, zien we toch een aantal lezingen die een gelijk thema heeft. Zo is er een aantal lezingen over de productie en het testen van embedded systems. Daarvan is het ontwerpen en maken van de print een belangrijk thema. Van CAD naar CAM is bijvoorbeeld de lezing van Dirk Stans van Eurocircuits. Hij gaat het hebben over de juiste weg van CAD (de ontwerper) naar CAM (de producent). Vandaag de dag is dat een veelal geautomatiseerde proces wat er toe moet leiden dat zowel de PCB’s als de eventuele PCBA’s snel en gemakkelijk te produceren zijn. De juiste stappen en de software die controleert of alles goed is en te produceren is, moeten er toe bijdragen dat het eindproduct meteen al bij de productie van het eerste exemplaar goed is. Het ontwerp voor het te maken product moet niet eerst verschillende keren heen en weer gestuurd worden tussen ontwerper en producent voordat er daadwerkelijk iets gemaakt kan worden. Dit kost tijd en energie aan beide kanten en draagt niet bij aan het op tijd produceren van de PCB zonder extra kosten.
Voordat er aan de print begonnen kan worden, moet de schakeling natuurlijk eerst ontworpen worden. Daarbij is een belangrijke taak weggelegd voor het meten van dat wat het ontwerp moet doen. In veel gevallen kan dit een aardige uitdaging zijn. Vooral bij schakelingen met gemengde signalen.
Over dit onderwerp gaat de lezing ‘De uitdagingen van het debuggen van gemengde signaalontwerpen’ die in opdracht van CN Rood gegeven wordt door Stuart Murlis van PicoTech. PicoTech maakt meetinstrumenten die veelal gebruikt worden in combinatie met een PC die ingezet wordt voor rekentaken en voor de weergave van de meetresultaten.
Stuart is bekend met de problemen met foutopsporing en verificatie en weet hoe deze aangepakt moeten worden. In zijn lezing gaat hij het dan ook hebben over signaalintegriteitsproblemen die echt overal zijn. Daarnaast legt hij uit hoe gebeurtenissen met hoge snelheden moeten worden vastgelegd, hoe je de timing en ruismarges verifieert en hoe intermitterende en niet-frequente fouten zijn op te sporen.

Afbeelding
Afbeelding 2. ‘The challenges of Debugging of mixed signal designs’ is de titel van de lezing van Stuart Murlis van PicoTech.

IoT en datacommunicatie
Laat de eindgebruiker real-time embedded communicatie en IIoT ontwerpen! Dat is de titel van de lezing van Kurt van Buul van HMS Networks. In deze lezing gaat hij in op het feit dat traditionele embedded systems met Industrial Ethernet-communicatie de eindgebruiker een vaste menukaart met objecten bieden die via het realtime netwerk kunnen worden uitgewisseld. In de meeste gevallen zal de PLC-programmeur uit dit menuschema de communicatieobjecten selecteren die nodig zijn voor de gewenste besturingsstrategie. Communicatie met de klantvraag is alleen mogelijk door een klantafhankelijke firmwareversie toe te voegen. Wie meer wil, moet gebruik gaan maken van een embedded grafische programma-omgeving voor de eindgebruiker om projectspecifieke embedded communicatie te ontwerpen, te faciliteren en te onderhouden, zowel voor real-time industrieel ethernet als voor IoT-oplossingen. Kurt laat zien hoe dit moet en toont hoe een geïntegreerde soft-PLC niet alleen de definitie van communicatieobjecten en logica ondersteunt, maar ook de real-time industriële communicatie en IIoT uitvoert voor uw embedded apparaat.

Componenten
Elincom verzorgt de lezing ‘The end of 2D NAND is near – how to live with the weak 3D NAND in the industry’. Hierin wordt ingegaan op de verschillen en overeenkomsten alsmede de voor- en nadelen van SSD’s die zijn

Afbeelding
Afbeelding 3. Elincom gaat het hebben over de verschillen en overeenkomsten van 2D en 3D NAND geheugen en wat die betekenen voor embedded systems.

opgebouwd met 2D of 3D NAND flash-geheugen. Met name bij industriële toepassingen moet hier namelijk terdege rekening mee worden gehouden. Verschillende toepassingen zoals meten, constant loggen en industriële pc-besturingen hebben verschillende gevolgen voor de verwachte levensduur van de SSD of de lees-/schrijfsnelheden. Daarbij gaat het er bij industriële processen heel anders aan toe dan bij applicaties voor privégebruik. Betrouwbaarheid en continuïteit zijn voor industriële processen veel belangrijker. Moeten we nu ook de levensduur van de SSD gaan bewaken?

En meer
Zoals gezegd wordt het D&E Event online gegeven op 17, 18 en 19 november. Per dag zijn er zes lezingen die u kosteloos via uw eigen computer kunt volgen. Wel dient u zich van te voren te registreren en aan te geven welke lezingen u wilt volgen. De mogelijkheid om dat te doen, alsmede meer informatie en het totale programma vindt u op de site van het evenement: https://fhi.nl/dene/


Deelnemende bedrijven:
3T, Advantech Europe, Altium, C.N. Rood, CB Distribution, EBV Elektronik, Elincom electronics B.V., Eurocircuits N.V., HMS Networks Benelux B.V., INDES-IDS, InnoFour B.V., JTAG Technologies, Logic Technology B.V., Prime EDA BV, QBayLogic B.V., Telerex, Würth Elektronik Nederland.


 

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events