Bedrijven

YAGEO neemt Telemecanique Sensors over van Schneider Electric

YAGEO Corporation, leverancier van elektronische componenten en diensten, heeft aangekondigd dat het met Schneider Electric overeengekomen is om de Telemecanique Sensors-activiteiten over te nemen. Het bedrijf betaald hier 723 miljoen euro voor. Schneider Electric zal YAGEO een licentie verlenen om de naam Telemecanique Sensors te gebruiken en YAGEO zal de relevante sensorpatenten verkrijgen.

Telemecanique Sensors is  specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van elektromechanische en elektronische industriële sensoren. De omzet van Telemecanique Sensors was in 2021 ongeveer 280 miljoen euro, waarvan ongeveer 70 procent behaald in Noord-Amerika en Europa. Met meer dan 90 jaar ervaring in de sector heeft Telemecanique Sensors een breed portfolio van detectieoplossingen opgebouwd, waaronder hoogwaardige eindschakelaars, naderingssensoren en druksensoren. De producten worden gebruikt in toepassingen in een breed scala van industrieën, zoals IoT, industriële automatisering, industrie 4.0 en infrastructuur.
Met deze overname wil YAGEO het productportfolio verder verbreden en haar positie als wereldwijde leverancier van premium componentoplossingen uitbreiden.

Meer nieuws van Schneider Electric
Meer nieuws over Bedrijven

Thema's