Beurzen, congressen, seminars, events

UT Robotica evenement in teken van verbinding maken

Op 10 mei vindt het UT Robotica evenement plaats. Mensen kunnen rekenen op een interactief programma vol interessante presentaties, een lab tour en een netwerkgedeelte. Volgens UT Twente staat de dag in het teken van (her)verbinden met UT-collega’s en business partners!

Lab tour
Tijdens de lab tour worden bezoekers uitgenodigd om kennis te maken met de verschillende labs die de Universiteit Twente te bieden heeft. In de labs demonstreren onderzoekers met robotopstellingen de nieuwste technologieën waaraan ze momenteel werken.

In totaal worden er vijf verschillende labs bezocht: Robotics and Mechatronics Lab (RAM), Wearable Robotics Lab, Human Media Interaction (HMI), Precision Engineering Lab (PE) en het Surgical Robotics Lab (SRL).

Keynote spreker
De keynote tijdens het Robotics Event wordt gepresenteerd door prof. dr. ing. Tamim Asfour. Asfour is hoogleraar aan het Instituut voor Anthropomatics and Robotics van het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) in Duitsland. Tijdens zijn keynote zal hij meer vertellen over zijn onderzoek en ontwikkeling van humanoïde robottechnologieën en -systemen die samenwerken met mensen om veelzijdige taken in de echte wereld uit te voeren.

Netwerken
Een groot deel van het evenement is gewijd aan de interactie met andere robotica-minded partijen. Ontmoet bedrijven en luister naar hun ervaring met samenwerken met de UT, of kom in contact met studenten en organisaties tijdens de informele Coffee and Connect-sessie. Tijdens de netwerksessies en borrel is er voldoende tijd om mede-koplopers te ontmoeten en de nieuwste uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van robotica te bespreken.

Aanmelden
Het UT Robotica evenement vindt plaats op 10 mei op de campus van de UT Twente.


Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events