Systeme Helmholz Benelux B.V. start activiteiten in industriële automatisering

Met ingang van 1 september 2011 gaat Systeme Helmholz Benelux B.V. officieel van start. Systeme Helmholz Benelux B.V. richt zich op advies en levering van componenten voor de industriële automatisering. Oprichter en directeur-eigenaar is Dolf van Eendenburg, voorheen directeur van PI Nederland en PI Belgium. Systeme Helmholz Benelux B.V. opereert vanuit haar vestiging in Maassluis en is actief in de Benelux.

afbeelding: Dolf van Eendenburg

Systeme Helmholz Benelux B.V. vertegenwoordigt de producten van Systeme Helmholz GmbH. Systeme Helmholz geniet bekendheid als producent van PROFIBUS-stekkers, -repeaters, componenten voor glasvezelverbindingen, Remote maintenance-systemen, CAN voor S7 en oplossingen voor draadloze systemen. Naast deze producten vertegenwoordigt Systeme Helmholz Benelux B.V. ook de fabrikant Trebing+Himstedt. Trebing+Himstedt richt zich met name op producten voor permanente diagnose van PROFIBUS-, PROFINET- en Ethernet-netwerken.

Dolf van Eendenburg heeft een carrière opgebouwd van meer dan 20 jaar binnen de industriële automatisering, waarvan een kleine 10 jaar als directeur van PI Nederland en PI Belgium, de vereniging voor PROFIBUS, PROFINET en IO-Link. “De afgelopen jaren heb ik door gesprekken en bijeenkomsten gezien waar de markt behoefte aan heeft. Deze behoeften zijn het uitgangspunt geweest om te starten met Systeme Helmholz Benelux B.V.”.
“Ik wil klanten helpen om nog goedkoper, beter en sneller te produceren. Het doel is partnerships te creëren. De prioriteit ligt bij het werken aan lange termijn relaties. Ik kies dan ook voor leveranciers die staan voor een hoge kwaliteit en beschikken over een bewezen acceptatie in de markt. Het gaat om leveranciers waar gedacht wordt in termen van oplossingen eerder dan in termen van producten.”

“Samen met een collega die alle benodigde backoffice taken op zich neemt stáán wij voor een bedrijf dat zijn afspraken nakomt. Wij hebben wat dat betreft flink geïnvesteerd in systemen die ons hierbij kunnen ondersteunen. Het is in onze ogen een voorwaarde om afnemers van automatiseringstechniek optimaal te kunnen ondersteunen.”