Beurzen, congressen, seminars, events

Ruim 35 Nederlandse bedrijven en organisaties op digitale Hannover Messe

Ruim 35 Nederlandse bedrijven en organisaties nemen deel aan de digitale Hannover Messe van 12 tot en met 16 april 2021. Niet alleen individuele deelnemers, maar ook het Nederlandse Paviljoen 'Holland High Tech House' en het Nederlandse Startup & Scaleup Paviljoen zullen prominent aanwezig zijn.

‘Home of Industrial Pioneers, now more than ever’ – dat is het motto van de Hannover Messe 2021 die dit jaar volledig digitaal plaatsvindt. Het afgelopen jaar zijn technologische ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt. Daarom staan dit jaar thema’s als digitalisering en de energietransitie centraal.

Integrated Smart Industries for recovery in Europe
Nederland presenteert zich op de beurs onder de titel ‘Integrated Smart Industries for recovery in Europe’. Samen met Duitsland heeft ons land het beste en meest flexibele productieplatform en digitale netwerk in Europa. Hiermee biedt Nederland multidisciplinaire hightech-oplossingen op het gebied van onder andere mobiliteit en energie.

Daarnaast is Nederland een sterke en betrouwbare sourcingpartner voor de Duitse industrie en een innovatiepartner voor sleuteltechnologieën. Samen komen de beide landen tot een versneld herstel en een weerbaar Europa.

Vanuit Nederland is de focus gericht op de thema’s Smart Industry, energie, mobiliteit en sleuteltechnologieën. Deze thema’s worden tijdens de Hannover Messe in zes live streams uitgelicht. Onderdeel van de Nederlandse bijdrage is onder meer een online sessie op woensdag 14 april, waarin CEO Peter Wennink van ASML, CEO Karl Lamprecht van ZEISS Group en CTO Peter Leibinger van Trumpf hun succesverhaal over de ontwikkeling van de EUV delen. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming is host van de sessie. Mona Keijzer, staatssecretaris van EZ, deelt haar visie over de meerwaarde van internationaal samenwerken.


Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events