Bedrijven

Rohde & Schwarz seminars

Rohde & Schwarz nodigt belangstellenden uit voor een tweetal seminars in november 2022. Op 1 november wordt het seminar “Demystifying the Vector Network Analyzer” gehouden in Nijmegen. Het seminar “Demystifying Non-Linear PA Behaviour Modelling” wordt gehouden op 2 november in Nijmegen en op 8 november in Leuven (Belgie).

Demystifying the Vector Network Analyzer
Het seminar “Demystifying the Vector Network Analyzer” is bedoeld voor ingenieurs of afgestudeerden die nieuw zijn op het gebied van netwerkanalyse of degenen die al actief zijn op dit gebied en die hun kennis willen opfrissen om hun begrip en efficiëntie bij het dagelijkse werk te vergroten. Het seminar behandelt niet alleen de fundamentele aspecten, maar introduceert ook enkele van de mogelijkheden van een modern netwerkanalyzer-platform zoals de R&S ZNA. De dag bestaat uit een mix van presentaties en praktische demonstraties.

Een greep uit de onderwerpen:

  • Inleiding tot de netwerkanalyzer en de S-parameters
  • Beginselen van kalibratie en de-embedding
  • Overwegingen bij het meten aan een versterker
  • Gepulste metingen met een vector-netwerkanalyzer
  • Ruisgetal-metingen met een netwerkanalyzer

Het seminar wordt gehouden op 1 november 2022 in Hotel Nijmegen-Lent te Nijmegen (Nederland), van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Demystifying Non-Linear PA Behaviour Modelling
Het seminar “Demystifying Non-Linear PA Behaviour Modelling” wordt door Rohde & Schwarz samen met zijn partners Amcad, Hitech en Maury georganiseerd. Aan de orde komen load/pull-metingen, transistor/versterker-karakterisering en -modellering en simulatie-overwegingen, en hoe door de combinatie van de R&S ZNA, de Maury Microwave automatische tuner en de IVCAD geautomatiseerde meet- en modelleringssoftware van AMCAD Engineering een kant-en-klare oplossing voor snelle actieve harmonische load/pull-metingen mogelijk wordt.

Een greep uit de onderwerpen:

  • Transistor/versterker-karakterisering door load/pull-metingen
  • Van modellering tot simulatie
  • Mogelijkheden voor lineariteitsverbetering bij een echte versterker
  • Gedragsmodellering gebaseerd op de Amcad drietoon-methode
  • Live en interactieve demonstraties

Dit seminar wordt gehouden op 2 november 2022 in Hotel Nijmegen-Lent te Nijmegen (Nederland) en op 8 november 2022 in Sportoase Philipssite Leuven te Leuven (België), in beide gevallen van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Meer nieuws van Rohde & Schwarz Benelux B.V.
Meer nieuws over Bedrijven