Algemeen

Nederlandse uitvinder stabiele loopplank maakt kans op European Inventor Award

Op 17 juni maakt het Europees Octrooibureau (EOB) bekend wie uit honderden uitvinders (vooral uit Europa) de winnaars zijn van de European Inventor Awards 2021. Dit jaar is een Nederlandse uitvinder genomineerd in de categorie Industrie: Jan van der Tempel, CEO van Ampelmann Operations B.V.

Het EOB reikt de prestigieuze European Inventor Awards uit in 5 categorieën:

  • research;
  • industry;
  • smaller and medium-sized enterprises (SMEs);
  • non-European countries;
  • popular prize en life-time achievement.

De awards gaan naar onderzoekers en uitvinders die technieken ontwikkelen waar zij 1 of vaak meerdere octrooien voor hebben aangevraagd. Al een paar jaar op rij scoort Nederland goed met nominaties (en winnaars) voor de jaarlijkse uitvindersprijzen. De prijsuitreiking is voor het eerst in haar 15-jarig bestaan volledig digitaal.

Veilige offshore transfers
De uitvinding van Jan van der Tempel is erop gericht om offshore transfers veiliger, efficiënter en betrouwbaarder te maken met een beweging compenserende valreep (een loopplank met leuningen naar een schip). Het platform verbindt bewegende schepen met offshore-faciliteiten. Dit is vergelijkbaar met een instaphelling die een vliegtuig verbindt met een luchthavenpoort. Door golfbewegingen tegen te gaan, zelfs in gevaarlijke omstandigheden, heeft zijn platform het mogelijk gemaakt om al meer dan 6 miljoen werknemers veilig te verplaatsen. Het platform wordt wereldwijd gebruikt door offshore-operators.
Stem voor uw favoriet in de publieksprijs!

Naast de 5 uitvindersprijzen reikt het EOB ook een publieksprijs uit. Vanaf 4 mei kunt u online stemmen  op de uitvinder die de publieksprijs moet winnen. Onder degenen die hun stem uitbrengen verloot het EOB een prijs.

U kunt de prijsuitreiking op donderdag 17 juni live volgen op de website van het EOB . Hier vindt u ook meer informatie over de European Inventor Awards en de kandidaten.


Meer nieuws over Algemeen