Algemeen

Japanse start-up ontwerpt eerste motorfiets die 40 minuten kan vliegen (video)

Vorige week woensdag presenteerden de Japanner Shuhei Komatsuhij en zijn bedrijf Aerwins Technologies hun visie voor een machine die boven de grond kan vliegen op de North American Auto Show in Detroit. Het gewicht van de vliegende motorfiets is 299 kg, de topsnelheid rond de 100 km/uur. De XTurismo ‘hoverbike’ kan zo’n 40 minuten in de lucht blijven.

De hoverbike wordt nu al verkocht in Japan en moet volgend jaar ook in de Verenigde Staten op de markt komen aldus de ceo. Japan classificeert het voertuig niet als een vliegtuig en je hebt daardoor geen vergunning of vliegbrevet nodig om hem te besturen, voegde hij eraan toe. Hij zei te hopen dat de Amerikaanse regering zijn Xturismo evenmin classificeert als vliegtuig.

Een koopje is de Xturismo niet, met een verkoopprijs van zo’n 778.000 euro. Komatsu zei dat het bedrijf van plan is om in 2025 een kleinere versie van de hoverbike in de Verenigde Staten te verkopen voor ongeveer 50.000 dollar. De machine is voorzien van een benzine-elektrische hybride motor van het merk Kawasaki.


Meer nieuws over Algemeen

Uitgelicht nieuws