Beurzen, congressen, seminars, events

Inspectie Meetmarkt

De Inspectie Meetmarkt is een informele kennisbijeenkomst voor iedereen die zich bezig houdt met inspectie van elektrische installaties. Vanwege de vele positieve reacties wordt een tweede editie van de Inspectie Meetmarkt georganiseerd.

De dag wordt verzorgd door een aantal bedrijven die zich bezig houden met meetapparatuur, hulpmiddelen en software die bedoeld zijn voor het uitvoeren van inspecties en het rapporteren van de resultaten. De Inspectie Meetmarkt vindt plaats in het Van Der Valk Hotel in Cuijk, op 17 november 2022 vanaf 08:00 uur. In de hoofdzaal zijn tien bedrijven aanwezig met kennis van de inspectie van elektrische installaties. Ook is er een ‘meet&greet’-bereik waar inspecteurs en bedrijven in het vakgebied elkaar kunnen ontmoeten en de nieuwste inzichten en ontwikkelingen kunnen delen. In de beide andere zalen zullen gedurende de gehele dag lezingen en presentaties worden gehouden. Het evenement is gratis; wel moet u zich van te voren aanmelden.

Het programma in meer detail:

Zaal 1
09:30…10:15: HyTEPS – Arc Flash.
10:30…11:15: Maptools – wat kan men met de Metrel Mi3144-Z800 en waarom iedere inspecteur deze moet hebben.
11:30…12:15: IONIO – veilig meten volgens EN50191. Leveranciers en producenten van (hoogspanning-) test- en meetsystemen vermelden in hun datasheet en/of handleiding dat het systeem aan de gestelde eisen voldoet, maar een bedrijf dat de meetapparatuur in gebruik neemt, is zelf verantwoordelijk om het systeem zo in gebruik te nemen dat het voldoet aan de (lokale) richtlijnen en geldende normeringen.
11:45…13:15: doorlopende buffetlunch.
13:00…13:45: Van Empel – doe mij maar een elektrische installatie! Deze presentatie neemt de bezoeker mee naar de inspectie van elektrotechnische installaties. Voor wie moet een inspectie per se plaatsvinden? Is het een verplichting of heeft het toegevoegde waarde voor de klant?
14:00…14:45: iKeur – verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de inspecteur.

Zaal 2
9:30…10:15: GMC Instruments – introductie van de Profitest MF XTRA. De Profitest is wellicht één van de bekendste installatietesters op de markt; de Master-versie wordt dan ook in Nederland veel gebruikt. GossenMetrawatt heeft een volledig nieuwe versie als opvolger ontwikkeld.
10:30…11:15: Inspectieportal – introductie Inspectora. Sneller en efficiënter inspecteren met Inspectora. In deze presentatie leert men alles over de beginselen van de software. Er wordt van begin tot eind een inspectieproces doorlopen, vanaf het aanmaken van een klant en het opstellen van een inspectieplan tot en met het generen van het rapport.
11:30…11:45: Inspectieportal – Inspectora tips en trucs. In deze verdiepende presentie van Inspectora wordt dieper ingegaan op de inspectiesoftware.
11:45…13:15: doorlopende buffetlunch.
13:00…13:45: Metrel – het proces van meting tot rapportage voor laadpalen. Hoe kunnen inspecties voor EV-laadpalen worden versneld? Hoe komen alle gegevens snel in een rapportage?
14:00…14:45: Fluke – Power Quality inzicht, wat is wijsheid voor de inspecteur? NEN-1010 refereert specifiek naar de effecten van het toenemend gebruik van elektronica en elektrische energie. Symptomen veroorzaakt door bijvoorbeeld harmonischen of onbalans spelen dan ook meer en meer een rol. Daarnaast maakt de huidige situatie duidelijk dat inzicht hebben in energiestromen en dus verbruik ook essentieel is.

Meer nieuws van MapTools
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events

Uitgelicht