Ineke Dezentjé Hamming benoemd tot voorzitter FME

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink is de nieuwe voorzitter/algemeen directeur van FME. De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging FME-CWM heeft vandaag ingestemd met haar benoeming. Dezentjé Hamming volgt Jan Kamminga op, die het voorzitterschap zeven jaar uitoefende.

 

Op het FME-jaarcongres 2011 sprak de nieuwe voorzitter over het belang van een positief beeld van de sector “zodat meer jongeren voor technisch onderwijs kiezen en meer mensen voor een baan in de technologische industrie”. Dezentjé Hamming: “Het imago van de sector klopt niet met de werkelijkheid. Daar ga ik wat aan doen en ik wil dat doen in samenwerking met branches en vakbewegingen.”

Dezentjé Hamming onderstreepte verder het belang van innovatie en kennisontwikkeling voor de internationale concurrentiekracht van de technologische industrie. Om ervoor te zorgen dat Nederland voorop kan blijven lopen moet dit onderwerp hoog op de politieke agenda staan. In dit kader ook pleitte zij voor verdere internationalisering: “Als we de BV Nederland aan de slag willen houden en willen laten groeien, dan zijn we zeer afhankelijk van onze exportmarkt. De groei moet komen uit onze innovaties en uit nieuwe markten. Daar liggen enorme kansen voor onze industriële bedrijven!”, aldus Dezentjé Hamming. De nieuwe FME-voorzitter benadrukt dat flexibiliteit op de arbeidsmarkt een absolute voorwaarde is om die kansen te kunnen benutten. “Markten zijn volatiel, bedrijven zijn volatiel, alleen de arbeidsmarkt niet. Flexibiliteit op de arbeidsmarkt is dus noodzakelijk.” 

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink was de afgelopen acht jaar lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Zij beheerde onder andere de portefeuilles belastingen, pensioenen, export en handelspolitiek. Daarvoor was zij 25 jaar werkzaam in het bedrijfsleven, onder meer als algemeen directeur bij het Rotterdam Port Promotion Council en bij Van Leeuwen Buizen Groep. Ook is zij onder andere commissaris van Zeeland Seaports.

De volledige speech van Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink is hier te downloaden