Algemeen

‘Handreiking energieopslag en netinpassing’

De gratis te raadplegen ‘Handreiking energieopslag en netinpassing’ staat vol praktische tips rond deze thema’s. De Handreiking is vanaf nu beschikbaar via ISSO Open, en daarnaast wordt het een bijlage bij het vernieuwde Handboek Zonne-energie.

Op 23 april 2022 werd er in Nederland voor het eerst méér elektriciteit opgewekt met zonnepanelen en windturbines dan er werd verbruikt. Die dag bereikte de productie soms meer dan 100% van het totale stroomverbruik van dat moment. Dit gegeven maakt duidelijk dat de vraag naar, en kennis over, goede inpassing van duurzaam opgewekte elektrische energie toeneemt. De ‘Handreiking energieopslag en netinpassing’ kan daarbij van pas komen. Accu’s zijn een voor de hand liggende vorm van opslag, maar in de Handreiking wordt ook aandacht besteed aan andere conversievormen, zoals energieopslag in warm water en, voor de toekomst, ook in gassen zoals waterstof. Ook behandelt dit document, tot op zekere hoogte, de opbouw en werking van de elektriciteitsmarkt. Dat is voor een installateur belangrijke informatie. Het helpt hem in zijn gesprek met opdrachtgevers, om uit te leggen welke vormen van energieopslag nu, maar zeker in de toekomst, belangrijk zijn en worden.


Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws over Algemeen

het laatste productnieuws

Optische connectoren

Actieve optische connectoren vormen een ideale oplossing voor omgevingen waarin hoge gegevenssnelheden over afstanden…

Hoogwaardige micrometer

De LED-micrometer optoCONTROL 2700 maakt een ongeëvenaarde nauwkeurigheid voor veeleisende meettaken mogelijk. Dikte, spleten,…

Meer productnieuws