Bedrijven

Fluke ontwikkelt nieuw Europees hoofdkantoor in Eindhoven

Producent van elektronische test- en meetinstrumenten en software Fluke heeft vandaag de opening aangekondigd van zijn nieuwe Europese hoofdkantoor in Eindhoven. met onder meer een customer experience centre van 400 m2.

Fluke ontwikkelt nieuw Europees hoofdkantoor in Eindhoven.

Klanten kunnen niet alleen kennis maken met het Fluke-gereedschap, maar kunnen ook ervaren hoe het in de praktijk wordt gebruikt.

Fluke’s strategisch ondersteunings- en trainingsmanager Eric van Riet: “Wat we wilden is dat klanten onze instrumenten zouden kunnen ervaren in een omgeving die zo dicht mogelijk de realiteit benadert. Om te laten zien waar en hoe onze producten worden toegepast en welke trainingsmogelijkheden we kunnen bieden.”

De individuele omgevingen waarin elk van Fluke’s instrumenten worden toegepast, zijn opnieuw onder de loep genomen in het hart van het gebouw. Van geminiaturiseerde elektrische onderstations tot kleine productie-eilanden; voor elk is een specifieke meetopstelling opgezet.
“De beste manier om training aan te bieden is in een hands-on omgeving zoals dit. “Uiteindelijk willen we dat mensen hier naar toe komen om te spelen”, zegt Eric van Riet. “Als klanten niet in staat zijn om persoonlijk deel te nemen, kunnen we in demonstratievideo’s uitleggen hoe onze apparatuur het best wordt ingezet.”

De omgevingen bestaan uit een kleine geautomatiseerde productie-eenheid, een industrieel eiland met een door een motor aangedreven pomp die water onder een bepaalde druk rondpompt, een traditioneel datacentrum, alsook een uitstapje naar “digital ceiling” networking. Er is een geminiaturiseerd hoogspannings onderstation, compleet met ingewikkelde 3D geprinte schaalmodellen en een Tesla-spoel voor het simuleren van corona.
Er is een elektrische werkplaats die wordt gevoed door een zonnepaneel, compleet met een kijkje naar een snelweg en een laadsysteem voor elektrische auto’s.

Elk instrument van Fluke kan worden gedemonstreerd in de omgeving waarvoor het specifiek werd ontwikkeld.

Meer nieuws van Fluke Nederland B.V.
Meer nieuws over Bedrijven

Thema's