Alles onder controle op de MOCON

De negende editie van de MOCON, die door easyFairs op 8 en 9 april werd georganiseerd in ‘s-Hertogenbosch, richtte zich op de professionals binnen de Nederlandse ‘motion & control' sector. Hier maakten 2351 bezoekers kennis met de 155 exposanten en hun producten in de Brabanthallen.

De beurs vormde zowel voor de organisatie als de exposanten een uitdaging. De recessieperiode heeft iedereen onder druk gezet. Meer dan de helft van de bezoekers gaf aan naar de beurs te komen om zowel nieuwe als bestaande leveranciers te ontmoeten en om contacten te leggen en te netwerken. Meer dan 43% van de bezoekers wilde naast het leggen van contacten op de beurs ook een overzicht krijgen van de laatste tendensen in de markt. Dit bewijst dat de bezoekers beseffen dat tijdens de economisch mindere tijden het vinden van gericht advies en creatieve ideeën het ideale wapen is tegen een negatieve spiraal. De meeste bezoekers hadden hun huiswerk gemaakt en kwamen zeer gericht bepaalde exposanten bezoeken. Ruim de helft van de bezoekers toonde interesse in motion control en besturingsystemen, maar ook branches als mechatronica, productieautomatisering, robotics & engineering en sensoren scoorden goed. De organisatie stelde na afloop vast dat de beurs weerstand bood aan de moeilijke economische tijd en blikt tevreden terug op de afgelopen editie. Voor 80% van de bezoekers voldeed de beurs helemaal tot vrij goed aan de verwachtingen en 37% van de bezoekers weet nu al zeker dat hij of zij een product zal kopen dat op de beurs stond.

Ook voor de MOCON 2010 zijn de verwachtingen hoog gespannen. Een kwart van de beursvloer is al weer ingenomen en 20% van de exposanten tekende al in voor de komende editie in Zwolle op 31 maart en 1 april in de IJsselhallen.