Beurzen, congressen, seminars, events

3D Production Days toont oplossingen en kansen van 3D manufacturing

Mikrocentrum brengt tijdens de 3D Production Days op 22 en 23 juni de hele 3D waardeketen samen. Het 3D model ontwikkelt zich namelijk steeds meer tot een single source of truth in de productlevenscyclus, van design via productie tot en met onderhoud. Behalve dat zo’n 70 exposanten concrete oplossingen tonen voor het werken met 3D modellen, schetsen 45 sprekers de trends op het vlak van 3D productie.

In het Eindhovense Klokgebouw bundelt Mikrocentrum vier evenementen in de 3D Production Days: RapidPro, MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance congres. Een terechte stap, vindt Bas Verschuren, consultant bij Siemens Digital Industries Software. “Als je over single source of truth in de productie praat, heb je het over het 3D model.” Niet alleen de klassieke maaktechnieken zoals CNC-frezen of meten gebruiken de 3D modellen, ook voor 3D printen Virtual en Augmented Reality is het 3D model het vertrekpunt. Zelfs in het onderhoud van machines en installaties speelt het 3D model steeds vaker een rol. “Als je dit model in de hele keten integreert, kun je snel van engineering naar manufacturing en service komen”, zegt Ivo van Berkel, Sales Director Benelux bij Dassault Systèmes. Precies hiervoor demonstreren behalve Siemens en Dassault Systèmes nog zo’n 70 andere exposanten, waaronder Hexagon Manufacturing Intelligence en Mitutoyo Nederland, concrete oplossingen voor engineers, makers en onderhoudsmanagers. Van software om in productieprocessen met Model Based Design te werken tot en met de nieuwste 3D printtechnieken. Dit wordt ondersteund door zo’n 45 experts uit elk van de vier vakgebieden die de trends schetsen, de laatste kennis delen en praktische toepassingen toelichten.

Gratis toegankelijk
3D Production Days vindt op 22 en 23 juni plaats in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven en is onderdeel van de 3D Delta Week. Het expositieprogramma van de ruim 70 exposanten is beide dagen gelijk; de lezingen van RapidPro vinden eveneens beide dagen plaats. De presentaties voor het Smart Maintenance congres en Virtual (R)evolution zijn op 22 juni, die voor MBD Solutions Event op 23 juni. Start van 3D Production Days is beide dagen om 9.30 uur.

Meer nieuws van Mikrocentrum
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events

Uitglicht