Beurzen, congressen, seminars, events

24e editie van de Kunststoffenbeurs in teken van duurzame productontwikkeling en productie

Hoe ziet de toekomst van kunststoffen eruit? Wat zijn de mogelijkheden met kunststof- en rubber voor duurzame productontwikkeling en productie? Deze vragen staan centraal tijdens de 24e editie van de Kunststoffenbeurs op 20 en 21 september in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. Met 210 exposanten, 50 sprekers, een Machineplein met live demo’s, diverse thema area’s, een Live Stage Plastics, de Rethink Plastics expo en de Rethink Award uitreiking, biedt de vakbeurs voor de gehele kunststof- en rubberketen een programma vol kennisdeling en netwerkmogelijkheden.

Bedrijven in de kunststof- en rubberbranche produceren een grote variatie aan onderdelen, modules en eindproducten die onmisbaar zijn voor toepassingen in onder andere verpakkingen, consumentenproducten en machines. Dankzij de unieke eigenschappen kun je met deze materialen alle kanten op: in kleur, vorm en gewicht, maar het is ook combineerbaar met andere materialen en toepasbaar in vele productietechnieken.

Toekomst van kunststoffen: duurzaam, slim en innovatief!
“Kunststoffen spelen een grote rol in ons leven. Kijk maar eens om je heen en ga eens na hoeveel producten en verpakkingen met of van kunststof gemaakt zijn. Er zijn dan ook eindeloze mogelijkheden om een product met kunststof en rubber te ontwikkelen en te produceren. We zien aan de andere kant ook een sterkere roep in de samenleving om steeds meer duurzame oplossingen.”, zegt Charlotte de Jong, Programmamanager Kunststoffenbeurs bij organisator Mikrocentrum. “De Kunststoffenbeurs legt dit jaar dan ook de focus op een duurzame, slimme en innovatieve toekomst met kunststof- en rubber. Hierbij ligt de nadruk op de mogelijkheden op het gebied van duurzame productontwikkeling en productie in de breedste zin van het woord. Denk aan topics als circularity, recycling, ecodesign en redesign maar ook elektrificatie en verduurzaming van het machinepark, digitalisering en automatisering.”

210 kunststof- en rubberspecialisten op de beursvloer
Ruim 210 bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, onderzoeksprojecten, start-ups en studententeams zijn te vinden op de compact opgezette beursvloer. “De diversiteit aan exposanten laat zien dat er hard aan de toekomst van kunststoffen en rubber wordt gewerkt; duurzaam, slim en innovatief.”, aldus De Jong. “Ook zijn er op de beursvloer diverse thema-area’s. Zo is er een Start-Up Area, een Knowledge & Education Area, een Innovation Area en een inspirerend Machineplein waar diverse exposanten live hun innovaties tonen.”

Gratis toegankelijk
De Kunststoffenbeurs is gratis toegankelijk voor bezoekers. Registratie is mogelijk via de website en ter plaatse bij de registratiebalie in de Brabanthallen.

Meer nieuws van Mikrocentrum
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events