Beurzen, congressen, seminars, events
25 september 2018

WoTS 2018

World of Technology & Science en Industrial Processing

Tijdens de World of Technology & Science, van 2 tot en met 5 oktober 2018 in Jaarbeurs Utrecht, presenteren ruim 500 exposanten uit de aandrijftechniek, industriële automatisering, industriële elektronica, industrial processing en laboratorium technologie hun innovaties, kennis en productontwikkelingen. De beurs biedt een breed en sterk technologisch aanbod en geeft daarnaast vele mogelijkheden om uw eigen netwerk uit te breiden.

De World of Technology & Science bestaat uit vijf branches: World of Laboratory, World of Automation, World of Motion & Drives, World of Electronics en Industrial Processing. Bij deze editie is Industrial Processing geïntegreerd. Dit maakt WoTS tot de grootste industriële beurs van de Benelux.

Conferentieprogramma
Het totale conferentieprogramma van World of Technology & Science bestaat uit ruim twintig seminars, verdeeld over de vijf werelden. Deze seminars vinden plaats in de congreszalen van de Jaarbeurs.
De lezingen zijn in de ochtend gepland, zodat er daarna een effectief bezoek aan de beurs kan volgen. Van Human Machine Interface en IoT deskundigheid naar low power design en betrouwbare elektronica. Afhankelijk van uw concrete en professionele interesse kunt u dus kiezen voor de juiste dag om de beurs en een seminar te bezoeken.
In het seminar Human Machine Interface gaan de sprekers in op de gewenste aanpak voor het maken van een interface. De bediening en de behuizing van een elektronica/mechatronica ontwikkeling vragen om een speciale afstemming. In een vroeg stadium wordt de functionaliteit vastgesteld. Hier kunnen professionele toeleveranciers concrete toegevoegde waarde bieden.
Om de voordelen van het Internet of Things voor industriële toepassingen goed en volledig te benutten, is het van cruciaal belang om intelligente systemen en sensoren uit het veld met slimme IT-technologieën te verbinden. De sprekers van het IoIT seminar benadrukken de hardware, koppeling met de cloud en het beheersen van de data.
Door de toename van IoT en het op grote schaal gebruiken van elektronica in nieuwe gebieden wordt het energiegebruik een cruciaal item. Het is van belang dat apparaten zo lang mogelijk blijven functioneren. Het seminar Low Power Design geeft vanaf de ontwikkeling tot en met het eindproduct de deskundigheid voor een optimale aanpak aan.
Bij de ontwikkeling en productie van elektronica is een brede bedrijfsketen betrokken. Om dit proces betrouwbaar en goed te laten verlopen, wordt in elke fase de elektronica getest op functionaliteit, veiligheid en regelgeving. De sprekers in dit seminar geven aan hoe communicatie en afstemming tussen de ketenpartijen op cruciale momenten zal plaatsvinden. Dat levert een positieve bijdrage in de timing, kosten en resultaten.
Onder het kopje ‘Unieke sprekers’ zijn er een aantal lezingen die voor alle ‘Werelden’ bedoeld zijn. Zo is er een lezing over hoe de industrie een koplopersrol kan vervullen in de verduurzaming van Nederland. Ruud Koornstra die deze lezing zal geven (de groene ondernemer van Nederland en momenteel nationaal energiecommissaris) belicht op dinsdag 2 oktober de kansen voor het bedrijfsleven. Koornstra stelt dat bedrijven in de Benelux ondernemend zijn en goed samenwerken. Daarnaast zorgt ons innovatieve karakter voor het benutten van de nieuwste technologie om zo de energietransitie vorm te geven. En daarmee is de business-case een no-brainer. Maar hoe kan uw bedrijf meeprofiteren van de energietransitie? Koornstra zal voor u de kansen schetsen.
Andre van Ballegooijen gaat in op de problematiek in de huidige arbeidsmarkt. De juiste vakmensen vinden is niet eenvoudig. Aanvullend is het nog moeilijker om technici binnen te halen die goed aansluiten op de werkzaamheden binnen uw bedrijf. André van Ballegooijen, hoofd van het opleidingscentrum van Bakker Sliedrecht, vertelt op donderdag 4 oktober over het technisch onderwijs voor de praktijk.
Tijdens zijn presentatie gaat Van Ballegooijen in op de uitdagingen in het onderwijs, de samenwerking met MBO-/HBO-instellingen en het verkrijgen van de gewenste certificaten. Daarnaast zal hij vooral vertellen hoe het in de praktijk reilt en zeilt in het opleidingscentrum. Welke competenties levert het de studenten op?
Marco van den Bosch, Director Marketing & Sales BeNeLux van PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) komt naar de WoTS om meer over de (technische) totstandkoming van ’s werelds eerste productiemodel van de vliegende auto te vertellen.
Veel mensen dromen van een vliegende auto. Het Nederlandse bedrijf PAL-V maakt er sinds 1999 concreet werk van en op dit moment is ’s werelds eerste commerciële vliegende auto te koop. Het productiemodel is gereed en ‘ready for take off’.
De gekozen methodiek om daadwerkelijk de lucht in te komen is gebaseerd op het gyrocopterprincipe: eenvoudig te besturen, veilig en betrouwbaar. Door het kantelprincipe dat zij eerder ontwikkelden voor een ander voertuig (Carver), blijft de vliegende auto stabiel. Daarmee werd het aloude struikelblok van het hoge zwaartepunt – automatische gevolg van inklapbare vleugels – in een keer opgelost.
Voor een uitgebreid overzicht en meer informatie over de lezingen, verwijzen we naar de site van de WoTS. Via deze site kunt u zich ook opgeven om gratis één of meerdere lezingen te bezoeken.

Bereikbaarheid
Jaarbeurs ligt in het centrum van Utrecht, naast het centraal station, op loopafstand van het historische stadscentrum. De Jaarbeurs is dus goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.
Reist u comfortabel met de trein? De NS biedt 20% korting op uw retourticket waarmee u vanaf elk NS-station in Nederland naar Utrecht Centraal reist. Deze actie is geldig voor alle bezoekers van de beurs en geldt na 9.00 uur.
Het e-ticket is alleen online te koop. U regelt uw heen- en terugreis eenvoudig online. De link naar de pagina waar u het e-ticket kunt kopen, vindt u door op de site van de WoTS te zoeken naar ‘ WoTS-retourticket’.

Proximo
Traditiegetrouw kent de WoTS een beursgadget die de bezoeker in onderdelen kan verzamelen door langs verschillende stands te gaan. Voor 2018 is de Proximo de nieuwe gadget. De ‘geestelijk vader’ van de Proximo is Leo Kors van OPW Fluid Transfer Group. Na een oproep op een mailinglist voor verse ideeën ten aanzien van een nieuwe WoTS-gadget, begon Kors in gedachten eerdere gadgets te evalueren. Er moest meerwaarde mogelijk zijn, dacht hij: Meestal belanden die gadgets ergens in een la nadat iemand er 10 minuten mee speelt. Dat is eigenlijk zonde.

Proximo

Kors zocht het uiteindelijk letterlijk dicht bij huis: Ik wilde een gadget die je ook eens thuis kan gebruiken. En toen bedacht ik: een hoop mensen zijn bezig met domotica, die zijn hun huis aan het automatiseren. Zelf heeft Kors zijn huis met verschillende elektronica in de loop de jaren al geautomatiseerd.
Daarmee was het basisidee voor de Proximo geboren. Volgens Kors moest het een sensor worden die door middel van bluetooth met bijvoorbeeld een smartphone is te koppelen. Zo kan de Proximo als nabijheidssensor voor domotica-gerelateerde diensten ingezet worden, bijvoorbeeld voor het automatisch openen van een deur als een persoon met een gekoppelde smartphone voor de deur staat.
Toen zijn idee door de deelnemende bedrijven werd gekozen als te realiseren beursgadget, gaf Kors eind 2017 op een bijeenkomst zijn laatste input. Inmiddels heeft hij geen directe rol meer in de verdere ontwikkeling van de Proximo, maar hij is tevreden over het huidige design.

Tot slot
De beurs WoTS wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht, hal 7 t/m 11. De openingsdagen en openingstijden zijn:
dinsdag 2 t/m vrijdag 5 oktober 2018; dinsdag-donderdag: 10.00-17.30 uur en vrijdag: 10.00-16.00 uur

Net zoals andere jaren is de beurs gratis toegankelijk wanneer men zich van te voren aanmeldt via de bezoekersregistratielink op www.wots.nl . Op deze site treft u ook nog heel veel informatie aan om te komen tot een succesvol beursbezoek.

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events

Het laatste nieuws

Meer algemeen nieuws