oscilloscopen
23 september 2010

Oscilloscopen nu ook van Rohde & Schwarz

Digitale triggering voorkomt jitter

Rohde & Schwarz introduceerde onlangs twee nieuwe productfamilies waarmee het bedrijf zich nu ook als oscilloscopenleverancier wil positioneren. Hiermee breidt het bedrijf haar inmiddels omvangrijke portfolio aan test- en meetapparatuur opnieuw uit. Onze klanten verwachten van ons een compleet productenpakket, en dat betreft natuurlijk ook oscilloscopen, zegt R&S President en CEO Michael Vohrer. Om aan deze vraag te voldoen introduceren wij in totaal zes nieuwe producten waarop wij zeer trots zijn. Deze producten zijn gebaseerd op de expertise van Rohde & Schwarz, daar waar analoge en digital integratie, software en hardware ontwikkeling, alsmede productie allemaal in eigen huis worden uitgevoerd. Het eindresultaat: oscilloscopen met de hoogste actieve acquisitiesnelheid op dit moment beschikbaar, het eerste geheel digitale triggersysteem en een touch screen voor eenvoudig gebruik. Met deze stap in een nieuw productsegment wordt voor het bedrijf in een verdere groei op langere termijn voorzien.

De oscilloscopenmarkt is sinds vele jaren een stabiel marktsegment en continu groeiende. Oscilloscopen zijn overal in de elektronica-industrie nodig verklaart Michael Vohrer. We praten hier over een wereldmarkt van zo’n één miljard dollar. Dat is ook waarom Rohde & Schwarz de strategische focus niet alleen heeft op haar bestaande klantenkring in segmenten als draadloze communicatie of lucht- en ruimtevaart en defensie, maar ook op nieuwe klanten, met name die in de brede algemene elektronicamarkt. Meer dan 75 jaar ervaring en eersteklas referenties in haar traditionele klantenkring bezorgden het bedrijf al een toonaangevende positie. Als reactie op de wens van onze klanten breiden wij ons productportfolio uit en starten in een interessant maar sterk concurrerend marktsegment -precies de uitdaging die wij graag nemen binnen, stelt Vohrer.

De alleskunners
Om optimaal in de klantbehoeftes te kunnen voorzien, start men met twee productfamilies met in totaal zes instrumenten. De R&S RTO familie bestaat uit oscilloscopen met bandbreedtes van 1 GHz en 2 GHz, en is toegespitst op het hogere segment wat specificaties en functionaliteit betreft. Onze focus hierbij is hoge snelheid en een maximale signaalnauwkeurigheid – twee zeer belangrijke factoren in veel praktijktoepassingen, verduidelijkt Josef Wolf, directeur van de oscilloscopen subdivisie. Deze kenmerken, gecombineerd met onze baanbrekende touch screen bediening voor maximaal gebruikersgemak, helpt de gebruiker in het realiseren van complexe test- en meettaken in een minimaal tijdsbestek.
De R&S RTM familie is bedoeld voor universele toepassingen overal waar elektrische signalen gemeten moeten worden. Bij research, in scholen of in servicelabs – iedereen heeft een oscilloscoop nodig, stelt Wolf. Hiervoor biedt men oscilloscopen met gedegen specificaties en mogelijkheden tegen een uitstekende prijs/prestatie verhouding in het middensegment met een frequentiebereik tot 500 MHz.
Bij behoefte aan een meer basisoscilloscoop tot een bandbreedte van 350 MHz kan de dochter Hameg Instruments, een gevestigde fabrikant met meer dan 40 jaar ervaring in het segment van budget oscilloscopen en andere meetapparatuur, een passende en moderne oplossing bieden. Rohde & Schwarz nam dit bedrijf over in 2005 met als doel om ook meer klanten voor test- en meetapparatuur in het laaggeprijsde segment te kunnen voorzien. Vanaf begin 2008 heeft Hameg haar productportfolio op succesvolle wijze uitgebreid o.a. met de introductie van digitale oscilloscopen in het frequentiebereik tot 350 MHz.

Voor meer informatie www.rohde-schwarz.nl

Voor het complete artikel klikt u hier

Beurs HET Instrument 2010, stand 4B021

Meer nieuws van Rohde & Schwarz Benelux B.V.
Meer nieuws over oscilloscopen
Meer nieuws over Test- en meetinstrumenten