Beurzen, congressen, seminars, events
27 september 2012

Industrial Automation & Drives

Als onderdeel van de Industriële week 2012

De Industriële week zal ook dit jaar weer gehouden worden in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar kunt u van 2 tot en met 5 oktober terecht voor de beurzen Industrial Automation & Drives, Macropak, en Industrial Processing. Naast deze drie beurzen is er ook het event Industrie & Veiligheid dat plaats zal vinden op de beurs Industrial Processing. Hier staan bedrijven die producten en diensten aanbieden op het gebied van beveiliging en veiligheid.

Vier dagen lang staat de Jaarbeurs in Utrecht weer bol van de activiteiten. Van 2 tot en met 5 oktober is het namelijk weer de Industriële week. Dit jaar met het event Industrial Automation & Drives – een uitgebreide beurs, 105 workshops, (duo)masterclasses, praktijkcases, forumdiscussies en presentaties. Project Manager Martijn Beckers van VNU Exhibitions Europe likt zijn duim en wijsvingers af bij het pakket kennisverrijking dat Industrial Automation & Drives zijn bezoekers te bieden heeft.

Kennis, kennis en nog veel meer kennis
Martijn Beckers: Industrial Automation & Drives is een event, dat op drie pijlers rust: toepassingen zien, voelen en ruiken, netwerken en kennisverrijking. We werken met fantastische kennispartners samen, waardoor de kwaliteit van de sessies ongekend hoog is. Praktisch, gegeven door specialisten over onderwerpen waarmee iedereen bezig is. Onze kennispartners zijn FEDA, NVDO, PROFION, Dutch Institute World Class Maintenance en Safety Cluster Foundation, aldus Martijn Beckers.
Alle masterclasses worden gegeven op één van de drie kenniscentra, waar tevens volop ruimte is voor netwerken. Het kennisprogramma is opgebouwd rond de thema’s ‘Maintenance’, ‘Safety’ en ‘Energy Saving’. Op de kenniscentra worden opvallende praktijktoepassingen getoond. Er vinden vele masterclasses plaats die o.a. gegeven worden door professoren/hoogleraren en mensen uit het bedrijfsleven. Een greep uit het programma:
John Blankendaal, managing director van Brainport Industries verzorgt een masterclass Van klassiek uitbesteden naar ondernemend samenwerken en Amandus Lundqvist, boegbeeld van de topsector HTSM (High-Tech Systemen en Materialen) van FME-CWM en tevens dagvoorzitter, geeft een masterclass hoe we met de Nederlandse maakindustrie op weg gaan naar de top. Daarnaast zijn er de lezingen vanuit een wetenschappelijk blikveld van:

  • prof. dr. ir. Maarten Steinbuch over slimme aandrijftechniek
  • prof. dr. ir. Ton Backx over Energy Saving and the role of control
  • prof. dr. ir. Leo van Dongen over de bedrijfsbrede aanpak van instandhouding; Techniek en Management
  • prof. dr. Henk Akkermans over condition-based maintenance
  • ir. Tim Zaal over Geld verdienen met excellent onderhoud

Enkele praktijkcases die plaatsvinden, zijn afkomstig van Nederlandse Aardolie Maatschappij, Arcadis, PepsiCo International, GVB, Enexis, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marine, Vanderlande Industries, Tata Steel, NoordzeeWind, Masdar City, Koninklijke Ten Cate NV, Total E&P Nederland BV en NedTrain.

Meer informatie op www.iad.nl.

Voor het complete artikel klikt u hier

Meer nieuws van Jaarbeurs
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events