aandrijfsystemen/motion control
18 september 2018

Hygiënische eisen en duurzame motoren

Sla en kool ontkernen met servomotoren

FTNON is een internationaal opererend bedrijf en levert o.a. oplossingen voor de verwerking van verse groenten die zo van het platteland afkomstig zijn. Sla en kool zo van het veld de machine in… de oneetbare kern eruit en klaar om verder verwerkt te worden… was het maar zo eenvoudig. In Delft heeft een engineerings-team zich de afgelopen jaren toegelegd op het ontwikkelen van de CoreTakr; een compacte, efficiënte machine die met de nodige techniek 1500 kroppen per uur weg kan stampen.

Producten die zo van het land komen, zijn helaas verre van schoon en machines die deze producten moeten verwerken, komen dan ook al vrij snel onder het zand en modder te zitten. Toch wil de klant die in de supermarkt een zakje gesneden groente koopt, dat hierin geen vuil zit. Ook bacterieel moet het eindproduct aan hoge eisen voldoen, hetgeen hoge eisen oplevert voor de machines die het product verwerken. Dit geldt niet alleen voor de constructie, maar ook de motoren die de machine aandrijven, moeten voldoen aan hoge eisen.
Dat FTNON gekozen heeft voor de high-end servomotoren van Kollmorgen (afbeelding 1), die volledig voldoen aan de vereisten van de FMSA (Food Modernization Safety Act – VS), is geen verrassing. Sterker nog; de motoren overtreffen alle verwachtingen en zien er in tegenstelling tot andere componenten na een jaar volop productie te hebben gedraaid nog als nieuw uit.

Ontkernen
It’s time to act prijkt er op de homepage van de CoreTakr (afbeelding 2). De volgende stap in het ontkernen van ijsbergsla is ingezet. Bij FTNON in Delft staat één machine die reeds een jaar gedraaid heeft in Engeland voor McDonalds. Daarnaast draaien ze in Nederland al een jaar lang bij een bedrijf in Heemskerk in de productie. De vraag is groot en betrouwbaarheid en reinheid zijn vereist. Commercieel Directeur Richard van der Linde (afbeelding 3) oogt zichtbaar trots, na een traject waarin de ontwikkelingen zich in een rap tempo opvolgden. Gestart vanuit de TU Delft met het zoeken naar oplossingen voor de verpakkingsindustrie is vanaf 2013 al een start gemaakt met het oppakken en verplaatsen van verse producten als paprika’s, tomaten en appels. Al meteen kon men zich buigen over de vraag of het omsluiten van een product met een grijphand ook de juiste oplossing zou zijn voor het verwerken van een product als ijsbergsla. Richard vult direct aan: In de CoreTakr zijn we vrij snel omgeschakeld op het fixeren en draaien in één beweging met een aangepaste gripper, gewoon omdat dit veel sneller is.

Chemische inertheid als eis
Toen kwamen we er ook achter hoe moeilijk het was om een dergelijke machine te bouwen, zegt Richard. In een tijd waarin de IP (International Protection) rating niet hoger was dan IP44 en de machines in de food industrie zo’n beetje 1x per jaar werden schoongemaakt, kwam hij een partij tegen die hem vroeg of deze configuratie ook zou kunnen werken in een natte omgeving waar de hygiënische standaard vele malen hoger is en waar agressieve schoonmaakmiddelen worden gebruikt en de machines technisch ook wat complexer zijn; niet alleen pick & place maar ook 3D-vision, oriëntatie en moeilijk te hanteren en niet-solide producten. Daar zijn we in samenwerking met de universiteit van Wageningen een paar jaar mee bezig geweest en in 2015 hadden we ons eerste prototype te pakken met een washdown ip69 robot. Wat men zich toen nog niet helemaal realiseerde was dat daar nog een hele machine omheen gebouwd moest worden. De oriëntatie op het gebied van servotechniek was begonnen; de robot kan immers iets zien, doen en aanbieden en moet er op zoek gegaan worden naar motoren die het vasthouden, snijden en de kern uit het product halen. De focus lag uiteraard op een compleet systeem en de bij ons bekende partijen konden niet voorzien in chemisch inerte motoren. DynamicDrives kon dat wel, uniek in de markt en vanaf dat moment ging er een wereld voor ons open. Zij konden via Kollmorgen Europe motoren leveren als ideale oplossing voor moeilijke washdown omgevingen – de enige die IP69K is, tegen chemicaliën kan, een rvs behuizing heeft en 50 jaar meegaat. Die combinatie is uniek. Dat zijn wij nog nergens tegen gekomen, aldus Richard.

Beurs WoTS 2018, stand 11 B052

Meer nieuws van Dynamic Drives
Meer nieuws over aandrijfsystemen/motion control
Meer nieuws over Industriele automatisering

Uitgelicht