Datacommunicatie
6 december 2013

Camera en Har-VideoBox 60

IP-camera's eenvoudig aansluiten op glasvezel

Bewaking is één van de vele applicaties waarbij camera’s ingezet worden. Het is echter wel de toepassing waarbij het videosignaal veelal over een grote afstand getransporteerd moet worden waarbij de beeldkwaliteit niet achteruit mag gaan. Camera’s met een Ethernet-aansluiting die via een IP-protocol op een glasvezel aangesloten worden, zijn dan heel erg handig. Harting heeft daarvoor een slimme oplossing bedacht.

Camera’s die zonder problemen op een Ethernet-netwerk aangesloten kunnen worden, zijn in vele uitvoeringen leverbaar, maar bijna allemaal zijn ze niet voorzien van een aansluiting voor glasvezel. Er moet dus altijd een converter ingezet worden die voor de omzetting zorg draagt. Om nu eenvoudig en snel IP-camera’s aan te sluiten op glasvezelbekabeling, heeft Harting een compacte glasvezel converter box ontwikkeld namelijk de Har-VideoBox 60. Deze is bedoeld voor elke denkbare videotoepassingen en kan dan ook door de compacte bouwvorm en het feit dat hij redelijk waterdicht is uitgevoerd buiten worden toegepast in elk type cameramast. Zoals op de foto in figuur 1 te zien is, gaat het om een kastje van 240 x 80 x 60 mm waarin naast de elektronica voor de omzetter ook de voeding is ondergebracht. Zelfs de camera kan hiermee gevoed worden waardoor de hoeveelheid kastjes dat gemonteerd moet worden minimaal is.
De Har-VideoBox 60 wordt met behulp van PushPull-connectoren aangesloten. Met deze connectoren kan de glasvezelspecialist alles snel en doeltreffend voorbereiden. Toepassing van de Har-VideoBox in combinatie met de PushPull-connectoren, zorgt voor een minimale installatietijd. Daarbij komt dat het aansluiten gewoonweg niet meer verkeerd kan gaan.
De nieuwe Harting PushPull signaalconnectoren (figuur 2) komen tegemoet aan de eisen vanuit de industrie voor een betrouwbare, consistente overdracht van energie, signalen en data in elk vermogensbereik. De PushPull signaalconnectoren zijn voorzien van maximaal 10 contacten voor het doorgeven van signalen en voedingsstromen tot een stroomsterkte van 5 A en geschikt voor aders met een dikte tot 0,75 mm². Om immuniteit voor elektromagnetische interferentie te waarborgen, zijn de contacten volledig afgeschermd zoals bij RJ45 dataconnectoren. Het is mogelijk om afgeschermde kabels aan te sluiten. De connectoren zijn voorzien van PushPull vergrendeling voor een betrouwbare en intuïtieve aansluiting. Een perfecte vergrendeling wordt aangegeven met een hoorbaar signaal (een klik).
Om een snelle en foutloze montage te garanderen, maakt Harting gebruik van de volgende PushPull connectoren: De Push Pull RJ45 10G, twee maal een PushPull Power en een maal de PushPull LC Duplex. De Har-VideoBox 60 is verkrijgbaar met twee type connectorsets. Type 1 betreft alleen de losse connector, type 2, de connectoren met voorgemonteerde kabel. De Har-VIDEOBOX 60 is compleet IP65 beschermd en hierdoor toe te passen in natte, vervuilde en industriële omgevingen. Als de Har-VIDEOBOX 60 wordt uitgerust met IP67-PushPull connectoren biedt deze maximale connectiviteit en is toe te passen voor elke IP-camera.

Voor het complete artikel klik hier


Voor meer informatie over de Har-VideoBox 60
klik hier

Voor meer informatie over de Harting PushPull connectoren klik hier

Meer nieuws van HARTING B.V.
Meer nieuws over Datacommunicatie
Meer nieuws over glasvezelcomponenten
Meer nieuws over video