Achtergrond
17 september 2009

Beursmanager Irene Moon verwacht weer ruim 35.000 bezoekers

Wij spraken met Irene Moon, beursmanager van de Elektrotechniek 2009. "We missen dit jaar een aantal Nederlandse vestigingen van grote buitenlandse firma’s. Blijkbaar wordt er vanuit de hoofdvestiging een voorzichtige koers gevaren, maar gaat het om de Nederlandse bedrijven, dan zijn ze er gewoon allemaal weer bij.

Er zijn zelfs wederom een 30-tal nieuwe firma’s die zich nog nooit eerder op de Elektrotechniek gepresenteerd hebben. Het midden- en kleinbedrijf ziet nu juist kansen om te laten zien wat ze kan. Er is dus vertrouwen binnen de branche, iets dat bijvoorbeeld ook blijkt uit het feit dat acht bedrijven, die in het voorjaar aangaven niet meer te willen komen, er toch zijn, aldus Irene Moon.
Uit onderzoek, dat we hebben laten uitvoeren, blijkt dat de bezoeker nog altijd op zoek is naar producten en diensten. De voorregistratie loopt naar wens en naar verwachting zullen we weer ruim 35.000 bezoekers mogen verwelkomen. Wel geeft men aan dat er meer oriënterend gekeken zal gaan worden. Om de bezoekers snel en eenvoudig te laten zien wat er aan nieuwe producten binnen een bepaalde sector is, organiseren we op maandag en dinsdag Techtours waarbij de deelnemers onder leiding van een gids meerdere stands bezoeken. Verder zal de maandag meetingday zijn. Uit ervaring weten we dat de maandag altijd een rustige dag is. Standhouders hebben dan meer tijd voor de bezoekers waardoor dieper ingegaan kan worden op de tentoongestelde producten. Die dag zal de beurs ook officiëel geopend worden door Mark Rutte, kunt u een proefritje maken in een elektrische auto en aan het einde van de dag krijgt iedereen een heerlijk verwenpakketje mee naar huis. Tenslotte maakt u op die dag ook nog kans op het winnen van een aantal mooie prijzen, gaf Irene Moon verder nog aan.

www.elektrotechniek-online.nl

Meer nieuws van Jaarbeurs