Opleidingen/Onderwijs

TU/e in bovenste 10 procent op QS World University Rankings 2022

De TU/e staat in de top tien procent van universiteiten in de QS World Universities Rankings 2022. De universiteit scoort vooral goed op wetenschappelijke impact, werkgeversreputatie en internationale onderzoekers, en komt op de 125ste plaats op de lijst. In de QS-ranking van Engineering & Technology-universiteiten wereldwijd staat de TU/e in de top-50.

Foto: Bart van Overbeeke

Binnen Nederland heeft de TU/e de hoogste score op de QS-ranking van 2022  met betrekking tot het aandeel internationaal wetenschappelijk personeel, wat een graadmeter is voor de diversiteit van het personeel. Vergeleken met de andere tien opgenomen Nederlandse universiteiten staat de TU/e op de tweede plaats qua werkgeversreputatie en op de derde plaats voor wetenschappelijke impact (citaties per lid van de vaste wetenschappelijke staf).

Vorige week werd de CWTS Leiden Ranking gepubliceerd. De CWTS-lijst onderstreept door de jaren heen consequent een van de sterke punten van de TU/e; de onderzoekssamenwerking met het bedrijfsleven. Op dat aspect is de TU/e een van de best presterende instellingen wereldwijd.


Meer nieuws over Opleidingen/Onderwijs