RS Components breidt 3D CAD-bibliotheek uit

RS Components (RS), distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft haar online bibliotheek met 3D CAD -productmodellen verder uitgebreid. De laatste update bevat meer dan 2.000 nieuwe modellen van Molex en Omron.

Mark Cundle, Technical Marketing Manager voor RS Components

De 3D CAD-modellen van beide leveranciers kunnen nu gratis gedownload worden op www.rsonline.nl/3D  of www.rsonline.be/3D, waardoor ze elektronica-engineers een eenvoudigere en snellere route bieden om hun ontwerpen op tijd te voltooien.

Met de release van 1.000 extra 3D-modellen van Molex-connectoren die de nieuwste technologieën bevatten, bestaat het assortiment van Molex 3D-modellen beschikbaar bij RS nu uit meer dan 7.000 producten. Meer dan 1.000 3D-modellen van Omron-onderdelen zijn ook aan de RS-bibliotheek toegevoegd, inclusief membraanschakelaars, drukknoppen en DIP-schakelaars, alsmede flowsensoren, microschakelaars en relais.
Het uitgebreide assortiment productmodellen dat nu beschikbaar is via de RS-bibliotheek is ongeëvenaard in de industrie en gebruikers hebben nu toegang tot meer dan 30.000 gecertificeerde 3D CAD-modellen van elektronische en mechanische componenten. Geregistreerde gebruikers kunnen een model downloaden op RS Online in 23 neutrale en native CAD-fileformaten, waardoor engineers het model kunnen kiezen in hun favoriete CAD-pakket voor mechanisch ontwerp. Bij elk model zijn stocknummers en bestelinformatie toegevoegd als hulp bij het bestelproces, waardoor snelle voltooiing van nieuwe ontwerpen mogelijk wordt.

Mark Cundle, Technical Marketing Manager voor RS Components zegt: “Het maken van 3D CAD-modellen kan een tijdrovende bezigheid zijn voor engineers die betrokken zijn bij elektronisch ontwerpen. De uitbreiding van ons assortiment 3D CAD-modellen geeft onze klanten toegang tot de meest uitgebreide bibliotheek van online te downloaden modellen in alle belangrijke CAD-fileformaten, op één plaats en zonder extra kosten. Dit is een essentieel onderdeel van onze ondersteuning van engineers met betrouwbare technische informatie en online hulpbronnen die hen in staat stelt om vanaf één bron te vinden, gratis te ontwerpen en te bestellen.”