Bedrijven

Rockwell Automation heeft intentie om CUBIC over te nemen

Rockwell Automation heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van CUBIC, een bedrijf dat gespecialiseerd is in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen. CUBIC, opgericht in 1973, bedient snelgroeiende sectoren, onder meer op het gebied van hernieuwbare energie, datacenters en infrastructuur, en heeft zijn hoofdkantoor in Bronderslev, Denemarken.

'Acquisitie CUBIC om het wereldwijde bereik voor intelligente motorbesturing te versterken en uit te breiden'

‘De efficiënte en flexibele modulaire systemen van CUBIC in combinatie met de intelligente oplossingen en expertise van Rockwell zullen klanten ten goede komen door een snellere time-to-market te bieden, bredere toepassingen voor intelligente motorbesturing mogelijk te maken en slimme gegevens te genereren om de duurzaamheid en productiviteit te verhogen.’ aldus Rockwell.

Dankzij het gevestigde partnermodel van CUBIC kan Rockwell een uitgebreid partnernetwerk realiseren voor intelligente motorbesturing in Azië, Europa en Latijns-Amerika. Het bedrijf zal nieuwe klanten en partners binnenhalen in hybride en procesindustrieën. Bovendien zal CUBIC de deuren voor Rockwell openen bij klanten die zich bezighouden met hernieuwbare energie en datacenteroplossingen.

“CUBIC’s innovatieve motorbesturingsoplossingen versterken ons portfolio van toonaangevende intelligente motorbesturingstechnologieën”, zegt Bob Buttermore, vice-president en algemeen directeur van Rockwell’s Power Control Business. “We zijn verheugd een getalenteerd team te verwelkomen met gespecialiseerde expertise in structureel ontwerp, energiesystemen en wereldwijde normen.”

“Door ons aan te sluiten bij Rockwell kunnen we onze relaties uitbreiden en onze wereldwijde groei versnellen”, zegt Jacob Moller Knudsen, CEO van CUBIC. “Dit is een perfecte match waarmee we onze klanten in de toekomst de beste oplossingen kunnen bieden.”

Meer nieuws van Rockwell Automation
Meer nieuws over Bedrijven

Thema's