Beurzen, congressen, seminars, events

RF Technology event op 29 maart

Op 29 maart vindt het RF Technology Event plaats in het QuTech-gebouw van de TU Delft. De beurs was eerder gepland op 30 november 2021 maar kon op het laatste moment niet doorgaan door de aangescherpte maatregelen rondom Covid19. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de 2022 editie alweer in volle gang.

HF-technologie begint meer en meer de standaard te worden voor heel veel vakgebieden binnen de elektronica. Niet alleen de radio gebruikt deze techniek, maar ook de telefoon en de computer kunnen niet meer zonder. En wat te denken van quantumtechnologie. Ook daarvoor is kennis nodig van het gedrag van hoogfrequente signalen.

Kwantumcomputers
Het RF-event draait daarom dit jaar om kwantumcomputers. Deze supercomputers zouden volgens onderzoekers van de NASA en Google honderd miljoen keer zo snel zijn als gewone computers. Dit moet nog wel bewezen worden, maar vast staat dat kwantumcomputers het huidige digitale landschap na invoering voorgoed zullen veranderen.
Niet voor niets dat dit jaar het RF Technology event gehouden wordt in het aula en congrescentrum van de TU Delft, direct naast de plek waar gewerkt wordt aan de kwantumcomputer van morgen.

Labtours
Tijdens het RF Technology event wordt u in één dag op de hoogte gebracht van de kwantummechanische ontwikkelingen in Nederland en wereldwijd. De dag wordt afgesloten met met vier labtours en een netwerkborrel.

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events