Bedrijven

Meldpunt voor gehackte bedrijven?

Er moet een meldpunt komen voor bedrijven die zijn gehackt. Dit meldpunt à la 1-1-2 kan meteen eerste opvang en hulp bieden bij een ‘digitaal ongeval’. Daarvoor pleit directeur Henny de Haas van Hoppenbrouwers Techniek naar aanleiding van een cyberaanval in 2021 waar het bedrijf slachtoffer van werd.

Directeur Henny de Haas van Hoppenbrouwers Techniek overhandigt eerste boek ‘Hack' aan Petra Oldengarm, directeur van Cyberveilig Nederland.

De kans dat bedrijven te maken krijgen met een brand is 1 op 8.000, de kans op een inbraak is 1 op 250 en de kans op een cyberaanval is 1 op 5. Uit angst voor reputatieschade treden de meeste bedrijven die dit overkomt er over het algemeen nauwelijks mee naar buiten. Henny de Haas heeft echter juist bewust gekozen voor openheid. In het boek ‘Hack’ vertellen hij en zijn medewerkers over hun bijzondere strijd tegen de cyberaanval en de impact die zo’n gebeurtenis heeft. Hij vindt het belangrijk deze ervaringen breed te delen, om bedrijven bewust te maken van de impact van een cyberaanval. Naast bewustwording zal dit boek hopelijk de overheid meer inzicht geven in de grote invloed van cybercriminaliteit op het bedrijfsleven. En ertoe leiden dat er stappen worden gezet, zoals een 115-alarmnummer. Het boek “Hack” kan worden gedownload op de website van Hoppenbrouwers.

Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws over Bedrijven