Bedrijven

Marktechnical viert 40-jarig jubileum

Dit jaar bestaat Marktechnical 40 jaar. Sinds 1983 levert het bedrijf meet- en regelinstrumenten voor het monitoren en controleren van industriële en maritieme applicaties.

De elektrotechnische fabriek Electron in Breda was ooit letterlijk en figuurlijk onderdeel van de machinefabriek Backer en Rueb waar Berry Jonk werkzaam was als bedrijfsleider. De fabriek hield zich bezig met nettenbouw, krachtstations en later ook met meet- en regeltechniek. Na 12 jaar bij Electron te hebben gewerkt, heeft Berry Jonk met zijn kennis en ervaring van deze markt en techniek een eigen bedrijf opgericht onder de naam ‘Marktechnical’. De twee merken Trafag en Agastat worden tot op heden met succes exclusief in Nederland en België vertegenwoordigd. Na een aantal jaren werd de locatie in ’s Gravenmoer te klein en verhuisde Marktechnical naar Dongen. Gezien de voortdurende uitbreiding en de behoefte aan grotere voorraden voor de klanten, is uiteindelijk in 2000 een nieuw pand gebouwd in Dongen, waar het bedrijf nog steeds gevestigd is. Hier heeft de uit inmiddels 10 personen bestaande onderneming de beschikking over een zeer moderne kalibratieruimte, werkplaats, magazijn en een vergader- en trainingsruimte.

Destijds begonnen als een kleine technische handelsonderneming van meet- en regelinstrumentatie, is Marktechnical inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van hoogwaardige meet- en regelinstrumentatie voor uiteenlopende industrieën. Met een enthousiast team van professionals opereert Marktechnical vanuit kantoren in Nederland en België met als doel betrouwbare meetoplossingen te realiseren voor zijn klanten. Permanente vernieuwing in een zich snel ontwikkelende markt, technisch klantinzicht, korte lijnen, vernieuwde voorraadconcepten en relatie-gedrevenheid is waarmee Marktechnical haar uitstekende reputatie heeft opgebouwd.

Nieuwe website
Er is onlangs een nieuwe website gelanceerd, die veel meer functionaliteit voor bezoekers biedt en over een mooie zoekfunctie beschikt.

Meer nieuws van Marktechnical BV
Meer nieuws over Bedrijven