Bedrijven

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen; duurzame maatregelen op Goeree-Overflakkee

Het eiland Goeree-Overflakkee is actief bezig met energiebesparing en de opwekking van duurzame energie. Onder regie van de gemeente wil het eiland in 2020 volledig energieneutraal zijn. Lokale bedrijven dragen actief bij aan deze doelstelling door een duurzame energiecoöperatie op te richten, met onder meer als doel de duurzaam opgewekte energie tussen de aangesloten bedrijven te verdelen. Een dertigtal bedrijven heeft interesse getoond, waaronder tbp electronics. Zelf heeft tbp al diverse energiemaatregelen genomen, aangestuurd door de gedreven Jacob Herrewijnen.

Duurzame ontwikkelingen gaan razendsnel. De gemeente werkt intensief samen met bedrijven, collega-overheden, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, bewoners en specialisten om aangehaakt te blijven. “De komende periode profileren we ons als gemeente als kansrijke en geschikte locatie voor duurzame innovatieve technieken in de vorm van een ‘proeftuin’ (living lab). Door het faciliteren van organisaties en ondernemers en door mee te werken aan pilotprojecten kunnen wij een onderscheidende bijdrage leveren aan de energietransitie in Nederland”, aldus wethouder Arend-Jan van der Vlugt.

Samenwerking
“Op diverse manieren werken we samen met de bewoners en lokale ondernemers, bijvoorbeeld voor een Energyfestival, een Duurzaamheidscongres, tijdens het afgelopen NK Wielrennen en met de Duurzaamheidsalliantie”, vult Lennard Seriese aan, beleidsmedewerker Duurzaamheid. “Deze alliantie is een netwerk van bedrijven, overheden, scholen en maatschappelijke organisaties die samen duurzame projecten initiëren. Een bijzondere partner is de coöperatie Deltawind, waarin meer dan 2.000 bewoners van Goeree-Overflakkee samen eigenaar zijn van windturbines en een zonnepark. Ook werken we samen met het basis- en voortgezet onderwijs om duurzaam onderwijs te stimuleren. Met lokale ondernemers onderzoeken we de innovatiemogelijkheden in de regio. Het enthousiasme voor duurzaamheid op het eiland neemt zo nog meer toe”, aldus Lennard Seriese.

Meer nieuws van VDL TBP Electronics
Meer nieuws over Bedrijven