Beurzen, congressen, seminars, events

Beurs E&A 2021 gaat niet door in september

De beurs Electronics & Applications 2021 zal niet doorgaan op de geplande datum van 28 tot en met 30 september. Op basis van de uitkomsten van de persconferentie op 13 augustus jl. is dit besluit genomen door de beursorganisatie FHI.

In juni hadden de commissieleden van E&A en de bestuursleden van de organiserende vereniging FHI de hoop en verwachting dat de 1,5 meter maatregel zou komen te vervallen eind september. En dat op basis van alleen de Corona Check app een veilige beurs zonder 1,5 meter zou kunnen worden georganiseerd. Uit de persconferentie van afgelopen vrijdag blijkt die zekerheid er nog niet te zijn.

Volgens FHI zijn er door de voortdurende coronamaatregelen en de onzekerheid rondom het mogelijk afbouwen van deze regels, te weinig mogelijkheden om de leden en beursdeelnemers een goede beurservaring te bieden. Met name de regels rondom de 1,5 meter maatregel zorgen in de ogen van FHI voor te veel beperkingen op de beursvloer. ‘Denk aan het verbreden van gangpaden naar 6 meter breed of het hanteren van eenrichtingsverkeer in de gangpaden en het beperken van het aantal bezoekers op de stands. Daarnaast verhoogt deze maatregel de drempel voor een geslaagd beursbezoek’ aldus FHI.

FHI meldt dat het eerstvolgende beslismoment vanuit de overheid om de 1,5 meter maatregel wel of niet te laten vervallen op een te laat moment komt (13 september). Een gedegen voorbereiding voor een geslaagde beursdeelname zou dan niet meer mogelijk zijn. FHI verwacht dat deze onzekerheid ook een negatieve impact heeft op de bezoekerswerving van de beurs.

De beursorganisatie bekijkt, samen met de Jaarbeurs, momenteel de mogelijkheden om Electronics & Applications te verplaatsen naar november of naar de eerste twee weken van december 2021.

Exposanten die zich voor E&A 2021 hebben ingeschreven behouden hun stand (en stand positie). De verwachting is dat FHI in de week van 30 augustus meer informatie kan geven over het eventuele verplaatsen van de beurs.

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events