Branche- en ondernemersorganisaties

FME: Technologie terecht centraal in stikstofadvies Remkes

FME vindt dat stikstofbemiddelaar Johan Remkes in zijn rapport terecht inzet op het gebruik van technologie om de stikstofcrisis op te lossen. Remkes vindt dat innovatie een belangrijk instrument is voor het halen van de doelstellingen en beveelt een nationaal innovatieprogramma aan. “Dat is een zeer goede zaak”, zegt FME-voorzitter Theo Henrar. “In ingewikkelde omstandigheden heeft de heer Remkes een zeer gebalanceerd en toekomstgericht advies over het oplossen van de stikstofcrisis uitgebracht.”

De inzet van technologie en innovatie en onder welke condities innovatie nu en in de toekomst kan bijdragen aan het verder verduurzamen van de landbouw, zijn centrale thema’s waaraan FME samen met haar bedrijven werkt. Op dit moment ontbreekt het nog aan juridische zekerheid over emissiereductie van emissiearme stalsystemen, waardoor vergunningen laat of niet verleend worden. Remkes gaat in zijn advies ook in op deze behoefte aan zekerheid bij zowel de overheden als bedrijven en pleit voor het maken van concrete aanvullende afspraken.

Emissiereductie
Henrar: “FME zal de komende tijd met relevante partijen verder praten om concrete en juridisch houdbare afspraken te maken die nog meer duidelijkheid bieden over de emissiereductie van technologische innovaties. Dit zal ervoor zorgen dat doelen gehaald worden, vergunningen standhouden en investeringen renderen”.

Meer nieuws van FME
Meer nieuws over Branche- en ondernemersorganisaties