Beurzen, congressen, seminars, events
EMC-ESD Event met de laatste trends, ontwikkelingen en regelgeving binnen het vakgebied
Op 21 november 2023 worden de krachten van zowel EMC als ESD gebundeld voor het vierde EMC-ESD Event. In het technische lezingenprogramma nemen de exposanten en de plenaire sprekers de bezoekers mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vermogenselektronica/EMC in installaties, elektronicaontwerp en EMC/ESD in apparaten, EMC-ESD testen en meten, en handvatten voor normen en regelgeving.
Ook geven de deelnemers op de eigen stands diverse EMC- en ESD-demonstraties. Het event vindt plaats bij Van der Valk Vianen op dinsdag 21 november 2023. Op het programma staan onder andere de volgende lezingen. “De opkomst van ‘Reverberation’ kamers en oplossingen”: de auto-industrie beweegt zich in de richting van de RC-methode (Reverberation Chamber), omdat het nu een verplichte test wordt voor auto-onderdelen.
De presentatie van Dimitrios Barakos van Comtest Engineering gaat in op de verschillen tussen conventionele EMC-metingen en RC-testen. “EMC PCB Design Tips”: het eenvoudigweg plaatsen van filters (spoelen, condensatoren) en ESD-componenten (TVS-diodes) op de PCB lossen EMC uitdagingen niet per definitie op.
Tijdens de presentatie van Alex Snijder van Würth Elektronik Nederland ervaart men waarom het van belang is om de juiste component op de juiste plek op de PCB te plaatsen en wat de gevolgen kunnen zijn als dit niet juist gebeurt.
“Draadloos laden voor elektrische voertuigen, een utopie of de toekomst?”: Wenli Shi, PhD aan de Technische Universiteit Delft, geeft een plenaire presentatie over draadloze vermogensoverdracht. ‘Wireless Power Transfer’ (WPT) is het proces van vermogensoverdracht van het ene circuit naar het andere zonder dat deze verbonden zijn door een geleidend element. Leendert de Voogd van EEMC gaat het hebben over afschermmaterialen in agressieve omgevingen. Komen EMC-afschermingsmaterialen wel overeen met de eisen van agressieve omgevingen? Kunnen galvanische corrosieproblemen ontstaan, zowel binnen de pakking als tussen de pakking en de behuizing? En hoe zit het met de degradatie van de afschermingsprestaties op de lange termijn?
Hugo Landman van AR Benelux gaat het hebben over slimme EMC software. Deze kan u helpen bij het op juiste wijze initialiseren, uitvoeren en rapporteren van de metingen. Denk hierbij aan het op de juiste wijze instellen van (real time) spectrumanalyzer, limietlijnen, CISPR detectoren & RBW filters, frequentiestap, scansnelheid, correctie factoren etc. tijdens emissietesten. Daarnaast kunnen geautomatiseerde immuniteitstesten volgens substitutie en closed loop methode uitgevoerd en gedocumenteerd worden. ‘Kosteneffectief uitvoeren van EMC pre-certificatie testen m.b.v. een GTEM testopstelling’ is waar C.N. Rood het over zal gaan hebben. Hiermee kunnen potentiële EMC-problemen vroegtijdig geïdentificeerd en aangepakt worden, hetgeen tijd- en kostenbesparingen oplevert in het product ontwikkelingsproces.
Christian Reimer van Rohde & Schwarz gaat het hebben over nagalm. Verschillende onderzoeksteams in universiteiten en productiebedrijven werken aan moderne nagalmoplossingen. In deze presentatie leert u hoe het technische principe van nagalm nuttig kan zijn voor uw dagelijkse werk, zowel bij immuniteitstesten als bij EMI-testen, althans voor precompliance. Ook voor draadloze vermogensmetingen kan de nagalmtechniek nuttig zijn.