Beurzen, congressen, seminars, events

Beurs E&A 2023: seminar ‘E-Mobility’

Het elektrificeren van voertuigen maakt een enorme groei door. Hierbij is een essentiële rol weggelegd voor elektronica. In dit seminar gaan de sprekers in op de vraag: Wat zijn de huidige uitdagingen in de e-mobility-markt en wat vraagt dat aan hardware- en softwareontwikkelingen? De rode draad van dit seminar is de raceauto van het InMotion team.

  • InMotion is een studentteam van de TUe die hun raceauto hebben voorzien van snel-laadtechnieken die zij ‘Electric Refueling’ noemen. In de presentatie zal het team hun technologie uitleggen en ingaan op de uitdagingen die daarbij komen kijken.
  • De presentatie van Peter de Leng van AVE, Added Value Electronics geeft een vergelijking van het gebruik van GaN FETS ten opzichte van MOSFETS voor de toepassingen in motor drives. Aan bod komen de specifieke voordelen van GaN FETS voor deze toepassingen, zoals hoger rendement, minder benodigde ruimte en meer.
  • ‘Van draad tot printplaat, kansen en uitdagingen’ is de titel van de lezing van Bernd Proessner van Panasonic Industrie. Omgaan met hoge vermogens op een printplaat brengt kansen en uitdagingen met zich mee, die in dit seminar worden besproken. Bernd Proessner zal een aantal specifieke onderwerpen behandelen, waarvan hardware-engineers profijt zullen hebben.
  • Het testen van Battery Management Systems kan een uitdaging zijn en het is van cruciaal belang om tests uit te voeren onder realistische omstandigheden. Hardware-in-loop teststrategieën kunnen helpen bij het simuleren van reële omstandigheden. Noman Hussain van Pickering Interfaces (namens CN Rood) zal laten zien wat de voordelen zijn als er gebruik gemaakt wordt van modulariteit in het testsysteem via PXI/PXIe.
  • De overgang naar hogere spanningsniveaus in elektrische auto’s heeft verschillende voordelen, zoals verbeterde efficiëntie, sneller opladen en het gebruik van kleinere componenten. Tegelijkertijd stelt het ons ook voor verschillende technische uitdagingen. De presentatie van Matt Johnson van Knowles Precision Devices (namens Heynen) gaat over een reeks MLCC-toepassingen binnen EV-systemen. Daarbij wordt de vraag beantwoordt hoe te voldoen aan de steeds hogere veiligheids- en betrouwbaarheidseisen bij deze spanningsniveaus.
  • Het gebruik van lithium-ionbatterijen als energiebron in elektrische voertuigen brengt risico met zich mee. Storingen kunnen leiden tot hogere temperaturen met catastrofale gevolgen. Craig Cannon van Honeywell (namens Acal BFi) zal laten zien hoe de veiligheid van EV-batterijen te verbeteren is en hoe effectieve conditiebewaking te realiseren.
  • Johan van Uden van ICT Nederland sluit dit seminar af door het te gaan hebben over de zware omstandigheden voor de elektronica in een raceauto. In het geval van een storing is het aan de software om het voertuig nog steeds veilig te kunnen besturen. Voor het ontwikkelen, simuleren en testen van alle voertuigfuncties gebruikt InMotion Matlab/Simulink-modellen die automatisch worden vertaald naar embedded software.

De beurs Electronics & Applications 2023 wordt gehouden van dinsdag 26 september tot en met donderdag 28 september 2023.

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events