Automation in Packaging & Logistics

Automatisering, verpakken en logistiek op Empack 2017

Op 5 en 6 april 2017 staan de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch compleet in het teken van verpakken, logistiek en de automatisering hiervan. Gedurende deze twee dagen wordt de grootste Nederlandse verpakkingsbeurs Empack gecombineerd met de vakbeurs Logistics & Distribution. Het ontmoetingsplatform tussen deze twee beurzen, Automation, is de verbindende factor tussen de verpakkings- en logistiekbranche. Deze unieke drieluik biedt bezoekers de uitgelezen kans om op één moment de gehele keten te ontmoeten.

Automation in packaging & logistics
In hal 4 van de Brabanthallen wordt gefocust op de niche automatisering in verpakken en logistiek. Hier staan ca. 60 exposanten die gespecialiseerd zijn in aandrijftechnologie, engineering, componenten, mechatronica, motion control, proces controle en sensortechnologie, en dat alles toegepast op de verpakkings- en logistiekbranche. Automation is daardoor zowel letterlijk als figuurlijk de verbindende factor tussen verpakken en logistiek.

Seminar
Naast de beurs is er ook een kennisprogramma waarin dieper ingegaan wordt op thema’s zoals OEE, industriële veiligheid en cobotisering. Op woensdag 5 april wordt er bijvoorbeeld een panel discussie over het onderwerp ‘Slim automatiseren; Robotiseer met een gezond verstand’. Bedrijven als Turck, Wemo, STT systems, Yaskawa, Thomas Regout en KMWE nemen hieraan deel en benaderen vanuit de verschillende expertises dit onderwerp wat tot een interessante discussie zal leiden.

De robot als collega
Op donderdag 6 april verzorgt Bennie Mols, gespecialiseerd in robotica en kunstmatige intelligentie, en wekelijks gastspreker bij Radio 1 over actuele onderwerpen uit de wetenschap, een lezing op het Automation platform. Hij spreekt over vraagstukken zoals: ‘Veranderen autonome drones de wereld van de logistiek?’, ‘Waar liggen de uitdagingen voor de robot?’ en ‘Hoe staat het eigenlijk met de robot als collega?’.
Verder zullen Arjen Schutte, Technisch adviseur bij itsme en zijn collega Anphil van Mildert een lezing houden over de efficiëntie van productie waarbij duurzaamheid en snelheid twee belangrijke rollen spelen. Weinig stilstand is daarvoor de oplossing, maar hoe wordt dit dan bereikt? In de huidige machines zijn de juiste data door de automatisering goed te loggen. Bij een goede analyse wordt er een duidelijk beeld over het functioneren geschept. Tijdens hun presentatie zal nog uitgebreider verteld worden over oplossingen hiervoor.

Praktische informatie
Op 5 & 6 april zijn de Brabanthallen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Bezoeken kan alleen met een toegangsticket door u vooraf online in te schrijven. Bezoekers kunnen met één toegangsticket alle beurshallen bezoeken. Vooraf inschrijven voor een bezoek kan via www.easyfairs.com/nl/automation-2017/automation-2017/  en gebruik de code A3003.

Op de beursvloer
Op de beurs Automation in Packaging & Logistics is ook Elsto aanwezig en kunt u daar ter plekke de allernieuwste vloeistofgekoelde motoren bewonderen.