Beurzen, congressen, seminars, events
20 september 2016

WoTS-seminar besturingselektronica

Embedded systeem versus PLC - maatwerk of standaard

Tijdens de World of Technology & Science (WoTS) die gehouden wordt van 4 t/m 7 oktober zal er ook een groot aantal seminars georganiseerd worden. Eén van die seminars is bedoeld voor de elektronicus die zich bezig houdt met besturingselektronica. Dit zijn de mensen die met microcontrollers zelf een complete besturingseenheid ontwikkelen die vervolgens ingebouwd wordt in een machine. Qua functionaliteit zou hij echter ook kunnen kiezen voor een PLC en over deze keuze gaat dit seminar.

Besturingselektronica is in de werelden automation en electronics een actueel thema. Besturingselektronica op maat ontwikkelen of toch kiezen voor een standaard oplossing? Tijdens het seminar ‘Besturingselektronica: embedded systeem versus PLC’ krijgen de bezoekers een goed beeld van de mogelijkheden en de afwegingen die gemaakt moeten worden. Naast de technische mogelijkheden en beperkingen komen tijdens dit seminar ook onderwerpen als logistiek, service en onderhoud zeker aan bod. Het seminar wordt afgesloten met twee praktijkcases, een discussie en live demo.
Het seminar vindt plaats op donderdagochtend 6 oktober in zaal Quest (Jaarbeurs Utrecht).

Programma
De dag begint om 9.00 uur met ontvangst van de deelnemers waarna de eerste lezing om 9.30 uur van start gaat. Deze lezing met de titel ‘Embedded versus PLC: afwegingen bij keuze voor besturingselektronica’ wordt gegeven door Jörg Wiegers van Protonic Holland.
Protonic Holland ontwerpt, ontwikkelt en produceert besturingsproducten voor uiteenlopende applicaties. Met grote regelmaat helpt Protonic klanten bij het kiezen van het juiste besturingssysteem. Het beste resultaat staat daarbij altijd voorop. Maar wat is het beste resultaat en welke afwegingen moeten klanten maken? Jörg Wiegers deelt zijn ervaringen en staat onder andere stil bij kosten, aantallen, logistiek, betrouwbaarheid en onderhoud.
‘De volgende stap in software engineering’ is de titel van de tweede lezing. Adriaan Walraven van TMC zal rond 9.55 uur laten zien dat de werelden van PLC en Embedded steeds meer naar elkaar toe groeien. Hardware wordt steeds krachtiger, waardoor de scheiding steeds vager wordt. Wat kunnen deze beide werelden van elkaar leren?

Lees hier  het complete artikel

www.wots.nl

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events