Beurzen, congressen, seminars, events
29 september 2016

World of Technology & Science 2016

Een totaalevenement om niet te missen

Van 4 tot en met 7 oktober vindt de tweede editie van World of Technology & Science plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Deze beurs, die in 2014 is ontstaan door het samengaan van de beurzen HET Instrument en Industrial Automation & Drives, bestaat uit vier ‘werelden’ waarvan er drie voor de lezers van e-totaal interessant kunnen zijn. Naast de beurs is er ook nog een uitgebreid lezingenprogramma en worden er diverse extra’s georganiseerd om zo het bezoek nog aantrekkelijker te maken.

Vier ‘werelden’ vol met het nieuwste van het nieuwste is wat de bezoekers mogen verwachten. Daarbij zijn het met name de hallen met elektronica, industriële automatisering en aandrijftechniek die voor ons het interessantst zijn. Minder interessant is waarschijnlijk de vierde ‘wereld’ met laboratoriumtechniek, maar daarover willen we natuurlijk geen echt oordeel vellen.
Als eerste is de WoTS natuurlijk een beurs waar een groot aantal bedrijven zich presenteert met dat wat ze allemaal doen en welke nieuwe producten en diensten ze te bieden hebben. Per ‘wereld’ zullen we proberen u een overzicht te geven van dat wat u mag verwachten.

World of Electronics
Hal 9 van de Jaarbeurs wordt gevuld met elektronica. Ruim honderd bedrijven laten de industrie en machinebouwers zien welke nieuwe mogelijkheden de elektronicabranche te bieden heeft. Daarnaast is er een uitgebreid conferentieprogramma, een beursgadget en een tweetal themapaviljoens. Opvallende aanwezigen zijn ASML met de Precision Room en het Ministerie van Defensie met een F16 flight simulator. Verder kunt u op de beursvloer aantreffen het Development Club Paviljoen, het Test&Meet Paviljoen, de stand voor het Student Hackathon ‘Smart home’ en is er natuurlijk weer de WoTS Gadget die u kunt verzamelen.
Met betrekking tot de seminars ziet het programma er als volgt uit:

Dinsdag 4 oktober
High Speed Vision Systemen
Woensdag 5 oktober
Elektronica Productie Proces
Donderdag 6 oktober
Embedded systems versus PLC
Energy Efficiency – monitoring
Levensduur en onderhoud op basis van Prognostics & Health Monitoring
Vrijdag 7 oktober
Online Monitoring & Maintenance
Disrupties in Techniek en Maatschappij

Voor tijden en plaats zie de site van de beurs.

World of Automation
De uitdagingen voor de industrie zijn groots en daarmee ook meteen de kansen in de markt. Big Data, Industrial Internet of Things, Industry 4.0 en Smart Industry vragen om een nieuwe visie op het beheer van assets. Die nieuwe visie is ook nodig door het afnemend aantal technici, wensen in flexibiliteit van de productie en de behoefte aan open standaarden. Om de concurrentie in de toekomst aan te kunnen, is nu beweging gewenst. De World of Automation biedt een podium van honderd leveranciers van industriële automatisering, die de gewenste dynamiek mogelijk maken met hun deskundigheid.
De bezoekers kunnen deelnemen aan de beursprojecten ‘Instrumentatie Expeditie’, ‘Industry 4.0 Demonstratie Tour’, ‘Machineveiligheid Tour’ en het Robotica Paviljoen bezoeken. Daarnaast zijn er een achttal seminars die stuk voor stuk ook het bezoeken waard zijn. Op het programma staan de seminars:

Dinsdag 4 oktober

Energy Efficiency – Automation
Cyber Security
Woensdag 5 oktober
Energy Efficiency – Mechatronica
Kwaliteit & Controle
Robotica
Donderdag 6 oktober
Energy Efficiency – Monitoring
Approach to achieve Industrie 4.0 and Smart Industry
Vrijdag 7 oktober
Disrupties in Technologie en Maatschappij

Voor tijden en plaats zie de site van de beurs.

World of Motion & Drives
De exposanten van de World of Motion & Drives tonen uiteraard ook hun innovaties en delen hun kennis uit hun vakgebied. Verschillende projecten zoals het Robotica paviljoen en het FEDA paviljoen laten de mogelijkheden van aandrijftechniek zien. Maar ook door het aanbod van de tours over de beursvloer en de seminarthema’s wordt aandrijftechniek breed uitgelicht.
Op het Robotica paviljoen staan zo’n 5 deelnemers die samen hun krachten gebundeld hebben om de mogelijkheden van robotica te benadrukken. Een aantal FEDA-leden verenigen zich in het FEDA paviljoen en tonen oplossingen op het gebied van (mechanische) aandrijftechniek.
Met betrekking tot de seminars verwijzen we naar de seminars voor Automation. Al deze seminars zijn ook voor Motion & Drives bedoeld met uitzondering van de lezingen ‘Kwaliteit & Controle’ en ‘Energy Efficiency – Monitoring’.

Co-locatie met de beurs Industrial Processing
Gelijktijdig met WoTS 2016 wordt de beurs Industrial Processing gehouden.

Lees hier het complete artikel

www.wots.nl

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events