Beurzen, congressen, seminars, events
11 september 2014

Succesvolle elektronica toepassingen ontwikkelen

WOTS-seminar op dinsdagochtend 30 september

Wat is een succesvol elektronisch product? Dat is een vraag waar iedereen die in de branch werkzaam is, zich mee bezig houdt. Dit begint al bij de degene die het eerste idee voor het product lanceert. Hij hoopt dat uiteindelijk zijn idee wordt omgezet in een product waar de hele markt op zit te wachten en dat in grote aantallen verkocht wordt. Voordat het product een succesvol product is, moet er heel veel gebeuren. Dit begint bij het ontwerp en eindigt bij de klanten die in grote getalen toestromen en uiteindelijk zeer tevreden zijn.

Een succesvol product is natuurlijk een product dat voorziet in een behoefte, betrouwbaar is in het gebruik en het belangrijkste is dat het product verkoopt. Om dit te bereiken, worden er steeds vaker multidisciplinaire teams gevormd met leden van technische en commerciële/marketing afdelingen. Deze teams moeten samen een groot aantal belangrijke stappen doorlopen om er uiteindelijk voor te zorgen dat er een product op de markt komt dat aan de hiervoor genoemde eigenschappen voldoet. Het te nemen aantal stappen is zeer groot en veel daarvan liggen zeer voor de hand. Toch zijn er stappen die of nieuw zijn of nog wel eens onderbelicht blijven. Tijdens het seminar ‘Succesvolle elektronica toepassingen ontwikkelen’, dat tijdens de WOTS gehouden wordt op dinsdag 30 september worden een aantal hiervan nader belicht. Centraal staat hoe door een goede aanpak succesvolle elektronicatoepassingen te ontwikkelen, te testen en te produceren zijn.

Van idee naar het juiste businessmodel
Zoals in het programma is te zien (zie kader) zijn er zes lezingen beginnende met een lezing van Camilla van den Boom van Sturrm. Zij zal het gaan hebben over het Business Model Canvas. Dit is een krachtig, eenvoudig en uitgetest tool om business modellen te begrijpen, te ontwerpen, te bewerken en te implementeren. Met een aantal sprekende voorbeelden zal zij laten zien hoe men de tool moet gebruiken.

Voor meer informatie en aanmelden www.wots.nl/succesvolle-elektronica-toepassingen

Voor het complete artikel klik hier

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events