Beurzen, congressen, seminars, events
26 mei 2015

Seminar Internet of Things

The business case

In sneltreinvaart ontdekken we de mogelijkheden om diverse industriële- en consumentenproducten aan internet te koppelen. De voordelen van de koppeling zijn immers groot. Niet alleen neemt het aantal mogelijkheden toe van de desbetreffende apparaten, maar met name als het gaat om industriële processen, kan de productie ook flexibeler worden en nog meer afgestemd worden op de wensen van de uiteindelijke klant. Bij de juiste koppeling kan zelfs het totale proces efficiënter en dus goedkoper worden. Om in te spelen op de huidige ontwikkelingen organiseert FHI tijdens de beurs Electronics & Automation op donderdagochtend 4 juni het seminar Internet of Things. Dit seminar is bedoeld voor iedereen die wil weten waar we vandaag de dag staan en welke ontwikkelingen we op niet al te lange termijn mogen verwachten.

We kunnen er ondertussen niet meer om heen. Internet der dingen en Industrie 4.0 zijn niet meer te stoppen. Bijna iedereen is het er wel over eens dat deze ontwikkelingen kansen bieden die ongekend zijn voor zowel gebruikers als producenten. Het is nu tijd om er voor te gaan zorgen dat aan alle voorwaarden voldaan wordt die IoT en Industrie 4.0 mogelijk moeten maken. Dat wil zeggen de juiste netwerkstructuur variërende van Personal Area Netwerken (PAN) tot aan Wide Area Netwerken (WAN) en niet te vergeten de beveiliging van alle communicatie.
Het ochtend-seminar Internet of Things gaat in op de business-kansen en de verschillende mogelijkheden om de connectie tot stand te brengen. Verschillende sprekers zetten de ontwikkelingen, technieken en uitdagingen op een rij en aan het einde van het ochtendprogramma wordt een visie gegeven over de marktontwikkelingen met betrekking tot het Internet of Things en de connectiviteit.

Voor het complete artikel klik hier

Het seminar Internet of Things wordt gehouden op donderdagochtend 4 juni in de Croese zaal van de Jaarbeurs. De ochtend begint rond 9.00 uur met ontvangst en koffie waarna om 9.25 uur de dagvoorzitter het seminar zal openen. Rond 12.30 uur wordt het evenement afgesloten en is er nog voldoende tijd om de beurs te bezoeken.
Voor beursbezoekers is het seminar gratis te volgen. Wel dient u zich van te voren op te geven via de site van de beurs Electronics & Automation. Hier is ook het totale programma alsmede aanvullende informatie te vinden.
De site van de beurs is te vinden op www.eabeurs.nl

Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events