Achtergrond
14 oktober 2010

Rittal – The System

Kasten, inrichting en koeling gevat in software voor een totaalsysteem.

Onder het motto Rittal – The System. Faster – better – worldwide, biedt Rittal een wereldwijd uniek modulair infrastructuursysteem waarmee een groot aantal oplossingen voor energiedistributiecentra, industriële automatisering, gebouweninstallatie, netwerktechniek en datacentra mogelijk zijn – en dat voor de meest uiteenlopende branche-eisen. In een perfecte synthese van producten, engineeringstools en services bundelt de technologieonderneming haar complete kennis tot één systeempakket. Schakelinstallaties, automatiseringssystemen en bijbehorende IT-infrastructuren kunnen zo in hun totaliteit worden geoptimaliseerd en daarmee van begin af aan op maximale efficiëntie worden ingesteld.

Rittal is vooral bekend als leverancier van kasten, maar ze doen veel meer. Naast de kast kunnen ze ook de nodige hulpmiddelen voor het inrichten van de kast leveren waarbij het niet alleen bij metaal blijft. Ook voor de elektriciteitsvoorziening heeft men een uitgebreid programma slimme oplossingen. Daarnaast heeft men zich ook gespecialiseerd in het klimaat in de kast. Het is immers bekend dat apparatuur veel langer mee gaat als temperatuur en vochtigheid niet te hoog worden.
Onlangs lanceerde men een nieuwe promotiecampagne onder de noemer Rittal – The System. Deze heeft als doel om aan te geven dat ze echt verder gaan dan alleen de hardware van de kast. Wat men vandaag de dag biedt, is een systeem waarin de kast slechts de basis is. Binnen het systeem gaat het om inrichting en klimatisering maar ook om snel, goedkoop en gemakkelijk een racksysteem in te richten. Op zich zijn dit allemaal zaken waar men bij Rittal al jaren aan werkt. Toch is er een aantal nieuwe ontwikkelingen die het vermelden waard zijn.

De basis
In de loop der tijd heeft Rittal verschillende kastoplossingen uitgebracht. Ondertussen is men gekomen tot het schakelkast- en IT-racksysteemplatform TS 8. Dit zeer flexibele systeem herbergt alle mogelijkheden die door de markt gevraagd worden. Rittal heeft dan ook besloten om in vervolg alleen nog maar verder te gaan met dit platform en alle andere systemen niet meer te leveren voor nieuwe projecten. Uiteraard blijven de oudere systemen nog wel leverbaar voor servicedoeleinden, maar nieuwe ontwikkelingen zullen uitsluitend binnen systeem TS 8 plaatsvinden zodat gebruikers uit industrie en IT slechts binnen één samenhangend systeemplatform met toebehorenassortiment hoeven te kijken om hun eigen kast samen te stellen. Daarbij kan men gebruik maken van de hoge flexibiliteit, snelle montage, wereldwijde beschikbaarheid en gecontroleerde kwaliteit. 

Voor het complete artikel klikt u hier  

Meer nieuws van Rittal bv