Beurzen, congressen, seminars, events
31 maart 2016

RF Technology Days

VNA-technologie voor verrassende applicaties

De vraag naar draadloze communicatie neemt harder toe dan de ontwikkelaars oplossingen kunnen bedenken om dat alles in goede banen te leiden. Draadloos betekent immer rekening houden met elkaar, want al jaren is het radiospectrum overvol. Gelukkig zijn er nog diverse slimme technieken die als het ware van het spectrum een elastisch spectrum maken waardoor er toch meer verkeer afgehandeld kan worden zonder dat er onderlinge storing optreedt.

Kennis is macht luidt het spreekwoord, iets dat zeker opgaat binnen de HF-wereld. Het zijn vandaag de dag immers de kleine, zeer slimme radionetwerken die onze draadloze communicatie verzorgen. Netwerken waarbinnen zeer spaarzaam omgegaan wordt met frequentieruimte en vooral ook energie om zo communicatie mogelijk te maken tussen sensoren en verwerkingseenheden zonder dat daar draden aan te pas komen. Vooral bij de communicatie die we tegen komen binnen het internet der dingen, zijn het veelal kleine boodschappen die met een hoge prioriteit overgebracht moeten worden zonder dat daarvoor uitgebreide radiosystemen met dito zendvermogens noodzakelijk zijn. Uiterst slimme batterijgevoede netwerknodig die over beperkte afstanden communiceren, zorgen er voor dat heel veel draadloze applicaties tegelijkertijd binnen een beperkt deel van het radiospectrum kunnen communiceren zonder onderlinge storing. En voor het ontwikkelen van al die draadloze netwerken is kennis nodig, kennis die we kunnen delen om zo samen meer draadloze communicatie mogelijk te maken.

RF Technology Days

Kennis delen kan bijvoorbeeld op RF Technology Days die dit jaar plaats zullen vinden op 12 en 14 april. Het evenement zal op 12 april in Hilversum en op 14 april in Leuven gehouden worden. Het doel van het seminar is om de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis op hoogfrequenttechniek te tonen. Het evenement wordt georganiseerd door brancheorganisaties FHI (NL) en FEE (BE) en zeventien deelnemende bedrijven.
Dit jaar is het onderwerp ‘Trends in Radio Frequency’. De bezoekers zullen zien welke nieuwe technologieën er beschikbaar zijn gekomen voor welke toepassingen en welke nieuwe technologieën er aan staan te komen.
Kennis en praktische ontwikkelingen staan centraal in zowel de plenaire en parallelle sessies van het seminarie. De gehele breedte van de HF-technologie wordt zo samengebracht. Visie, ervaring en mogelijkheden zullen worden gedeeld met collega’s.
Het programma op 12 en 14 april is in grote lijnen hetzelfde. In Nederland gaat het om 21 lezingen waarvan het merendeel in parallelle sessies gehouden wordt. In België zijn het vijf lezingen minder en gaat het om in totaal 16 lezingen waarvan er drie uitsluitend op de 14e gegeven worden.

Lees hier het complete artikel

www.rftechnologydays.com

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events