Beurzen, congressen, seminars, events
10 oktober 2017

PROFIdag 2017

Met lezingen, kennismarkt en Pilot Plant Project's

De PI vereniging is druk bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse PROFIdag die op 9 november 2017 gehouden wordt. Gekozen is voor een plek centraal in het land, namelijk in de Basiliek te Veenendaal. Op dit jaarlijkse evenement betreffende industriële communicatie binnen de besturingstechniek, waar leverancier, eindgebruiker en systeemintegrators elkaar ontmoeten, komen diverse thema’s aan bod aangaande PROFINET, PROFIBUS en IO-Link plus een aantal aanverwante onderwerpen.

De PROFIdag is zoals gebruikelijk een dag waar veel kennis uitgewisseld wordt in de vorm van lezingen die door de 20 deelnemende bedrijven gehouden worden. Daarnaast is het natuurlijk een dag om elkaar te ontmoeten en op de kennismarkt te kijken naar nieuwe producten en oplossingen. Al met al is het een verzorgde dag waarbij veel aspecten van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link worden besproken. Bent u eindgebruiker van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link of bent u benieuwd naar de mogelijkheden hiervan, dan nodigt de PI vereniging u van harte uit om de PROFIdag op 9 november 2017 in Veenendaal te bezoeken.
Een variatie aan onderwerpen komt ter sprake. Zo komen de uitdagingen en mogelijkheden van PROFINET in de machinebouw ter sprake in de eerste lezing. In deze plenaire presentatie zal AWL vertellen waarom zij gekozen hebben voor PROFINET als basisbussysteem. Ook behandelen zij voorbeelden van technische uitdagingen die met PROFINET opgelost zijn. Verder zal u een beeld krijgen hoe zij de toekomst zien van PROFINET en bussystemen in het algemeen binnen de markt.
Na deze plenaire sessie volgt een serie parallelle lezingen over onder andere safety over IO-link en PROFIsafe, netwerk security voor PROFINET, Real-Time Maintenance op basis van sensor diagnostiek, HART of toch PROFIBUS PA met PROFINET en veel meer lezingen over de toepassing van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link.
Maar er is dit jaar meer. De scope wordt verbreed met meer algemene onderwerpen zoals OPC UA, ontwikkeling in robotica, EMC-aarding, Smart diagnostics en een aantal praktijk cases. Niet alleen nieuw dit jaar is de gekozen locatie, ook de trainingen en het open platform voor studenten bieden een extra toevoeging voor deze interactieve dag.

Pilot Plant Project
De Avans Hogeschool is met de opleiding Industriële Automatisering nauw betrokken bij de PROFIdag. In 2017 zijn er ruim 40 studenten in 12 groepen tijdens de PROFIdag aanwezig om aan een project te werken of het project te demonstreren. De studenten maken hierbij gebruik van componenten of producten van de diverse aanwezige bedrijven op de PROFIdag en gaan over PROFINET, PROFIBUS en/of IO-Link. Voor deze projecten is apparatuur beschikbaar gesteld door de deelnemende bedrijven en het is aan de studenten om er een goed werkend project van te maken.
Wat kunt u zoals verwachten:

  • Siemens functieblokken in de meest actuele TIA portal versie voor Balluff IO-Link signaal lampen
  • communicatie via multimode (of singlemode) glasvezel, WiFi en G3
  • Een Atlas module van Procentec verbonden aan een AAF PROFINET netwerk waarbij er gebruikt gemaakt wordt van de Com-Bricks voor het PROIBUS netwerkgedeelte van de AAF
  • Tank met metingen (druk, temperatuur en twee niveau’s) en IO-link display en IO-link master met PROFINET
  • Het met Codesys programmeren van een PROFIBUS master
  • Servomotoren gekoppeld aan een Siemens PLC
  • Hoe met een I/O link controller een PID regeling voor een verwarmingsapplicatie gemaakt kan worden
  • Netwerkdiagnose met apparatuur van Indu-Sol

Dit is slechts een kleine greep van de projecten waar de studenten op dit moment mee aan het werk zijn en waarvan ze de resultaten op de PROFIdag zullen laten zien.

Meer nieuws van PI Nederland
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events

Uitgelicht