Beurzen, congressen, seminars, events
28 oktober 2013

PROFIdag 2013

Een dag vol theorie en praktijk

Op 14 november zal in het Evoluon de PROFIdag 2013 gehouden worden, een dag vol theorie en praktijk over security, energy management en EMC-problematiek. Die dag zullen 23 bedrijven laten zien en horen wat zij te bieden hebben met de bedoeling dat aan het einde van de dag de bezoekers vol nieuwe kennis Eindhoven zullen verlaten.

Hoe wordt ‘s werelds hoogste hijskraan aangestuurd met PROFIBUS en wat waren hierbij de drempels? Hoe kan LEAN automation u helpen de uitdagingen aan te gaan bij energiemanagement en wat is de impact van de nieuwe norm ISO 50001? Wat zijn de aandachtsgebieden voor een optimale draadloze verbinding en hoe beschermt u de productiefaciliteiten tegen cyber security risico’s? Dit is een aantal vragen waarop u een antwoord kunt krijgen op de PROFIdag 2013. De deelnemende leden van PI Nederland bundelen die dag hun krachten om een compleet programma aan te bieden over de vele facetten die spelen binnen de industriële automatisering.
Ook u bent welkom op de PROFIdag 2013 waar de nadruk dit jaar wordt gelegd op security in netwerken, energy management, EMC problematiek en kostenreductie met de inzet van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de beschikbare profielen als PROFIsafe, PROFIenergy en PROFIdrive.
Een dag vol informatie van onschatbare waarde dus waarbij door de indeling van de dag het mogelijk is om eventueel alleen ‘s middag of alleen ‘s ochtends te komen. ’s Morgens zullen er namelijk alleen lezingen plaats vinden en ’s middags workshops & live demonstraties. Naast de lezingen en workshops is er een informatiemarkt waar de deelnemende leden van PI Nederland u kunnen voorzien van de nodige adviezen.

Het lezingenprogramma
In totaal zijn er 15 lezingen in vijf blokken van drie. Dit houdt helaas in dat u keuzes moet gaan maken. De vijf blokken met parallelle lezingen die u mag verwachten zijn:

9.45 – 10.15 uur
● Basics of PROFIBUS / PROFIBUS PA en laatste updates
● IO-Link: where diagnosis plays a major role
● PROFINET: Basics of & Updates

10.20 – 10.50 uur
● Superlatieven met PROFIBUS – ‘s werelds hoogste hijskraan aangestuurd d.m.v. PROFIBUS
● IO-Link in de praktijk – in assemblage machines, werktuigmachines en persapplicaties
● PROFINET in de praktijk

11.15 – 11-45 uur
● 24Vdc-beveiliging in automatisering – The missing Link
● Conditiegebaseerd onderhoud met PROFIBUS in overeenstemming met NAMUR NE107
● Hoe kan LEAN automation u helpen de uitdagingen aan te gaan bij Energiemanagement?

11.50 – 12.20 uur
● Tips en trics betreft bekabeling en connectivity – Hoe minimaliseren we de fouten binnen bekabelingstructuren?
● Explosieveiligheid – Wat zijn de richtlijnen, welke oplossingen en apparatuur zijn er beschikbaar?
● PROFINET in energie- meet- en managementsystemen

12.25 – 12.55 uur
● EMC-problematiek een kwestie van voorlichting?
● Draadloos PROFIBUS en PROFINET – zelfs met PROFIsafe inzetbaar
● Wat is er zoal benodigd voor het beschermen van de productiefaciliteiten tegen Cyber Security risico’s?

Workshops en live demonstraties
Het is bekend dat je door zelf te doen vaak meer leert dan door te luisteren, vandaar dat er in de middag een aantal hands-on workshops zijn. Daarnaast zal er ’s middags een aantal live demonstraties zijn waar u met eigen ogen kunt zien wat er binnen het netwerk en de omgeving kan gebeuren. Met name dit laatste komt fraai aan bod in de demonstratie over aarding en afscherming om zo EMC te voorkomen. Charles Preeker van Weidmüller zal u laten zien dat in veel gevallen storing op de kabel van tevoren goed is in te schatten. Hij zal u een antwoord laten zien op de vraag waar u rekening mee moet houden en wanneer u in moet grijpen om problemen te voorkomen. Veel van de problemen zijn bekend, maar toch houden we er vaak geen rekening mee dat een PROFIBUS / PROFINET signaal een digitaal signaal is en geen 4-20mA signaal. Gezamenlijk zullen we in de praktijk bekijken wat de problemen zijn maar vooral kijken naar de oplossing om het te voorkomen aldus Charles Preeker.
Net als in de ochtend zijn ook de workshops ‘smiddags blokken opgedeeld en wel in de volgende twee blokken:

14.00 – 14.55 uur
● EMC bestrijden met aarding en afscherming
● Hoe pas je PROFIsafe toe binnen een industriële omgeving
● Live demonstratie over syber security

15.25 – 16.20 uur
● Masterclass maintenance & management
● Innovatief schakelkast opbouwen met IO-Link
● PROFINET: De kracht van applicatieprofielen

Aanmelden
De PROFIdag vindt plaats in het Evoluon in Eindhoven. Hier kunt u gebruik maken van de gratis parkeermogelijkheden. Meldt u aan op www.profibus.nl/profidag2013/ en laat u in één dag op de hoogte brengen over alle nieuwtjes en de integratie van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link. Op deze site vindt u ook een impressie van de editie van 2012 en de laatste stand van zaken betreft het programma.

Meer nieuws van PI Nederland
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events