Beurzen, congressen, seminars, events
8 juni 2017

Power Electronics Event

Seminar Vermogenselektronica heeft een nieuwe naam

Op 20 juni bent u van harte welkom op het Power Electronics Event. Sinds 2010 wordt het event jaarlijks georganiseerd onder de naam ‘Vermogenselektronica’ maar dit jaar onder een nieuwe naam. Volgens de organisatoren zou door de thema’s van de dag de naamswijziging snel duidelijk moeten zijn. In ieder geval is wel duidelijk dat het een dag over vermogenselektronica wordt met veel lezingen die in het Engels gehouden worden. Dit maakt dat het een event is met een internationaal tintje.

Power Applications, Power Components, Testing & EMC en Power Research zijn de vier thema’s van de dag, hetgeen er vrij vertaald op neer komt dat het een bijeenkomst wordt waar vele applicaties voorbij komen en welke componenten daarvoor ingezet moeten worden, hoe er vervolgens gemeten moet worden en tenslotte wat we mogen verwachten van al het onderzoek aangaande vermogenselektronica. Hierbij zijn het vooral de 3 TU’s in Nederland (Delft, Eindhoven en Enschede) die hier baanbrekend werk verzetten. Van hen zijn er een groot aantal lezingen en ze zijn te vinden op de kennismarkt met demonstraties en posterborden. Op de kennismarkt vindt u ook 30 bedrijven die de nieuwste onderdelen en systemen tonen (zoals de Power stack uit afbeelding 1 die te zien is op de stand van Elincom) en meet apparatuur o.a. bij Yokogawa (afbeelding 2) om power applicaties te ontwikkelen of te meten.

Plenaire lezingen
Het uitgebreide lezingenprogramma start om 9.30 uur met de lezing van Kees Koreman (TenneT TSO) met de titel ‘Vermogenselektronica in hoogspanningssystemen’. Het transport van elektrische energie met gelijkspanning is de laatste jaren enorm toegenomen vooral in offshore. Dit wordt vooral veroorzaakt door de toepassing van IGBT’s bij de conversie van wisselspanning naar gelijkspanning. Kees Koreman richt zich in deze lezing op de laatste ontwikkelingen en de toekomstverwachting, bijvoorbeeld op de vraag komt er een HVDC netwerk in Europa?

>>Lees hier het complete artikel

Meer informatie, het totale programma en de mogelijkheid om u aan te melden is te vinden op de site van het evenement. Deze is te vinden op http://powerelectronicsevent.nl/

Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events