Beurzen, congressen, seminars, events
9 juni 2022

Power Electronics & Energy Storage event

Energy Storage en Power Electronics bundelen krachten

Het Power Electronics Event vindt plaats op 14 juni 2022. Nieuw dit jaar is de combinatie met het Energy Storage event. Vermogenselektronica en energieopslag kennen veel raakvlakken en zijn veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het hing al enige tijd in de lucht: Energy Storage en Power Electronics slaan dit jaar de handen ineen. De gecombineerde editie is op 14 juni 2022 in congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch.
Door de events te combineren profiteert u als bezoeker van de aanwezige vakkennis van zowel vermogenselektronica als energieopslag.
Het evenement begint om 9.30 uur met de eerste lezing. Dit is een plenaire lezing van Hidde de Bos, Chief Engineer van de Delft Hyperloop over de voortgang van hun werk voor dit transportmedium van de toekomst. Na zijn lezing volgen 25 lezingen in vier parallel lopende blokken. Het programma bevat onder meer de volgende thema’s:

  • Trends en ontwikkelingen op het gebied van energieopslag
  • Opslagsystemen vergeleken: veiligheid, stabiliteit en support
  • Slimme test – en meetmethodieken
  • Smart grids en duurzame energiebronnen

Tenslotte wordt de dag afgesloten om 15.30 uur met een lezing over railtransport met elektrische treinen die vanuit een accu gevoed worden.

Naast alle lezingen is er uiteraard ook weer een kennismarkt waar u de sprekers kunt ontmoeten en na kunt praten over de lezingen. En zoals bij alle door FHI georganiseerde congressen wordt er voor uw natje en uw droogje gezorgd. Koffie, thee, een uitgebreide lunch en een netwerkborrel aan het einde staan op u te wachten.

Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events

Het laatste productnieuws

Compact Motion Control System

Faulhaber introduceert de kleinste geïntegreerde motion controller ter wereld. De motion controller 22xx…BX4 IMC…

Elektronisch sleutelsysteem

Euchner presenteert het elektronische sleutelsysteem EKS2. Dit product is eenvoudig te implementeren, te bedienen…

Meer productnieuws