Achtergrond
2 oktober 2009

NanoBoard 3000 serie

Een goedkope ontwikkelomgeving compleet met software.

Werken met programmeerbare logica gaat een stuk gemakkelijker als je kunt beschikken over een goede ontwikkelomgeving. Hierbij gaat het in eerste instantie om de software waarmee de inhoud van het programmeerbare onderdeel geschreven kan worden, maar ook een stuk hardware waarin heel veel periferie voor het programmeerbare onderdeel al kant-en-klaar beschikbaar is.  Het nieuwe, goedkope NanoBoard 3000 van Altium is daarvan een goed voorbeeld. Dit bevat veel functionaliteit en wordt compleet met software geleverd.

De firma Transfer uit Markelo is al sinds 1988 één van de firma’s die zich bezig houdt met het leveren van gereedschappen waarmee ontwikkelaars de toenemende complexiteit van het elektronica-ontwikkelproces kunnen blijven beheersen. Het vergaren van kennis en vaardigheden voor de ontwikkelaars is cruciaal om competitief te blijven in de snel veranderende wereld van de technologie van vandaag. Vandaar dat Transfer naast de tools ook een breed educatie- en trainingsprogramma aanbiedt zodat gebruikers snel en gemakkelijk aan de gang kunnen. Een van de producten die ze aanbieden is de ontwikkelomgeving Altium Designer. Dit is een complete ontwikkelomgeving die alle noodzakelijke technologieën en mogelijkheden in zich heeft voor de volledige productontwikkeling van een elektronisch apparaat. Hiertoe horen de ontwikkeling van PCB, FPGA, SoPC (system-on-programmable chip), Embedded Software en alle uitvoer voor het maken van het apparaat.
Altium Designer bevat ondermeer:
– Schematic design
– PCB layout
– Library management
– Versie controle
– Project management
– High Speed design
– Documentatie
– Spice simulatie
– FPGA design
– CAM output
– 3D verificatie en design rule checking (interference checks)

Hiermee is het pakket behoorlijk compleet en kan gebruikt worden voor nagenoeg alle ontwikkeltrajecten.
Naast software levert Altium ook het NanoBoard. Dit is een herconfigureerbaar ontwikkelplatform dat de mogelijkheden van de huidige high-capacity, low-cost programmeerbare devices omvat. Hierdoor wordt snelle en interactieve implementatie en debugging van digitale ontwerpen mogelijk.
De versie NB2-DSK1 van het NanoBoard levert men al geruime tijd en sinds kort is daar een versie 3000 bijgekomen. Ook dit is een ontwikkeltool met heel veel mogelijkheden, met als groot verschil ten opzichte van de versie NB2-DSK1 dat er nu een vaste FPGA op het bord aanwezig is en de prijs vele malen lager is. De vaste FPGA maakt dat de flexibiliteit van het stuk gereedschap kleiner is, maar gelukkig is het apparaat wel leverbaar in drie verschillende uitvoeringen. De FPGA-maker-onafhankelijke eigenschappen van de versie 2 zijn hiermee toch nog enigszins terug.

Voor het complete artikel klikt u hier

Meer nieuws van Altium B.V.