Beurzen, congressen, seminars, events
5 april 2013

MOCON 2013

De vakbeurs voor motion control, drives en industriële automatisering

Met gevoel voor de markt wordt MOCON op woensdag 17 en donderdag 18 april a.s. midden in één van de slimste regio’s ter wereld georganiseerd. Twee dagen zal de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch dan het kloppend hart van de sector zijn en zijn energiebesparing, kostenreductie, procesefficiëntie en normeringen de thema’s waar het dit jaar op deze vakbeurs om zal draaien.

Energiebesparing, kostenreductie, procesefficiëntie en Europese normeringen zijn de thema’s die allemaal de revue passeren op de vakbeurs MOCON. Naast kennisdeling en netwerken zal de beursvloer vol staan met interactieve workshops, testlocaties en demonstaties waarbij het zelf ervaren centraal staat.
Eén van de demonstraties wordt verzorgd door metaalkunstenaar Kees Klaassen die twee mechanische slangen zal tonen. Deze prototypes zijn de 4e en 5 e generatie van een kunstmatige evolutie gemaakt door het multidisciplinair kunstenaarscollectief FullFormFreedom. Het doel van deze experimentele wezens is het creëren van een levensgroot mechanisch berijdbaar monster.

Team Anemo in samenwerking met Mijnsbergen toont op de beurs voor het eerst publiekelijk haar nieuwste windwagen. Ieder jaar in augustus strijden studententeams van over de hele wereld in Den Helder voor de titel van snelste windwagen in ‘Racing Aeolus’. De 13 studenten van de opleiding Luchtvaarttechnologie van de Hogeschool Inholland in Delft komen dit jaar met de windwagen Anemo.5. De windaangedreven wagen rijdt door middel van een turbine tegen de wind in. Mijnsbergen is één van de sponsoren van dit voertuig.
Team Anemo is onderdeel van Stichting Rootbox, die opgericht is door drie studenten Luchtvaarttechnologie en docent Martin Kampinga, om samen te werken in technische, innovatieve en duurzame projecten. Tevens onderdeel van de stichting is Team Apollo met het aerodynamische voertuig Apollo.1, dat meedoet aan de Shell Eco-marathon in Rotterdam.

TeamDARE bestaat uit 7 aan de TUE afgestudeerde ingenieurs die hun know how op het gebied van mechanica, elektronica en informatica hebben gebundeld in hun streven een gerobotiseerd orkest te bouwen. Het orkest bestaat uit een gitaar, een drumstel en een panfluit, en zal op de beurs te bewonderen zijn. Als invoer dient digitale bladmuziek en de output is live muziek zonder dat dit enige vorm van menselijk handelen vereist. Alle schakels van het robotorkest, de mechanica, elektronica en software werden door TeamDARE in eigen beheer ontwikkeld. Bart Janssen zal op 17 april om 15.00 uur hier een lezing over geven.

Meer informatie is te vinden op www.easyFairs.com/MOCON-NL

Voor het complete artikel klik hier

Meer nieuws van Easyfairs
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events