Achtergrond
13 april 2011

MOCON 2011

De vakbeurs voor aandrijftechniek en motion control

Op 20 en 21 april organiseert easyFairs in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch de vakbeurs MOCON. Ongeveer 150 ondernemers uit de aandrijftechniek hebben straks een stand op de beursvloer en naar verwachting van de beursorganisator zullen zo’n 2.500 mensen de beurs bezoeken. Zij kunnen niet alleen de stands bezichtigen, maar ook deelnemen aan zogeheten learnShops (workshops waar case studies uit de praktijk worden behandeld). Al met al dus een beurs die voor iedereen uit de vakgebieden aandrijftechniek en motion control het bezoeken waard is.

De Nederlandse vereniging van inkoopmanagers (Nevi) heeft cijfers gepubliceerd, over de productie in Nederland. Hieruit blijkt dat in februari de productie flink is opgevoerd en dat de werkgelegenheid opnieuw toe nam, aldus Nevi. Hier speelt MOCON, de vakbeurs voor de specialisten op het gebied van motion en control, op in en creëert een platform waar ‘gewoon zaken doen’ voorop staat. Op MOCON kunt u zich laten informeren over de meest actuele thema’s zoals nieuwe producten, machineveiligheid en alle innovatieve oplossingen op het gebied van elektrische aandrijvingen.
Eén van de thema’s van de beurs zal zijn Energie- en kostenbesparing. Elektromotoren spelen daar een belangrijke rol bij, dus die zien we ook op de beursvloer. Er is een trend richting het samenvoegen van verschillende functies in één apparaat. En terwijl de vraag naar standaardoplossingen toeneemt, blijft de behoefte aan maatwerk actueel. Bezoekers van MOCON 2011 zullen dat terugzien op de beursvloer. Het is een markt waarin veel gebeurd en verschuift. Enkele exposanten die hierop inspelen en hun energiebesparende innovaties laten zien, zijn o.a. Schneider Electric en Leroy Somer. Vector Aandrijftechniek biedt kostenbesparende producten en slimme engineering aan en zal op de beurs haar nieuwste ontwikkelingen tonen. Op de stand zijn te zien de SEW MoviPLC, een high end Motion Control besturing die o.a. PLC-taken kan uitvoeren en SEW servosystemen hoog dynamische servomotoren.
Andere professionals uit de motion & control sector zijn Omron Electronics, Hescon, Control Techniques en Lenze Aandrijftechniek. Deze laatste zal op de beurs een sneak- preview geven van de L-force Controller 3200 C, die controls en visualisatie samenbrengt in één.
Kortom, iedereen die up to date wil blijven van de ontwikkelingen in de markt of een actieve bijdrage wil leveren, mag MOCON 2011 niet missen!

Meer informatie en gratis bezoekersregistratie: www.easyfairs.com/MOCON-NL

Voor het complete artikel klikt u hier

Meer nieuws van Easyfairs