Beurzen, congressen, seminars, events
26 november 2014

Machinebouw event 2014

Samen de waardeketen vergroten

Het machinebouw event staat in de steigers. Dit dedicated event zal plaatsvinden bij FHI in Leusden en de exposanten en sprekers zijn leveranciers van producten en diensten in vision, sensoren, industriële componenten, submodules, aandrijftechniek, besturingstechniek en software. De plenaire sprekers zijn o.a. afkomstig van de TU Delft en tezamen zullen zij een zeer informatieve dag verzorgen die geen machinebouwer mag missen.

Voor machinebouwers en producerende bedrijven in de Benelux worden er veel kansen geboden door actuele innovaties. De kansen kunnen benut worden door een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, slimme integratie en intensieve samenwerking. Het Machinebouw event biedt u die mogelijkheden. Het lezingenprogramma gaat naast de techniek in op de slimme integratie en een intensieve samenwerking. Wat dit op kan leveren, zal in één van de plenaire lezingen aan bod komen.
Samen de innovatiekracht van de waardeketen vergroten, dat is het thema van het nieuwe event Machinebouw. De kracht van dit event is het brede en gerichte aanbod van technische oplossingen. Op die dag zal een sterk netwerk van machinebouwers, OEM’ers en producerende bedrijven uit de Benelux aanwezig zijn. Het is het moment, om uw technieken verder te verbeteren. Het lezingenprogramma biedt hiervoor concrete stappen.

Veldcommunicatie en Smart Factory
Als fabriek moet je steeds meer aan de snel veranderende behoeften van de klant voldoen. De Product Life Cycle wordt steeds korter en als het om massaproductie gaat, dan maakt Smart Factory individualisering binnen productie mogelijk. Er worden immers steeds meer variaties van het eindproduct gevraagd, zonder dat de kostprijs veel hoger mag zijn. Dit betekent dat machines en processen hier ook snel en slim op in moeten kunnen spelen, zonder dat dit meer geld gaat kosten of nog beter voor minder kosten gaat zorgen. Smart Factory moet er voor zorgen dat de fabriek, binnen het budget, slim en zelfsturend met dit proces bezig is. Sleutelwoorden zijn efficiëntie en flexibiliteit. Eén van de mensen van Turck laat zien wat veldcommunicatie betekent voor Smart Factory.
Yves Eknadissian van Schneider Electric zal vervolgens laten zien dat door integratie van verschillende componenten (PLC, sensoren, software, e.d.) de engineeringstijd verkort kan worden voor de machinebouwer. Er wordt één tool aangeboden (eenvoud door samenvoeging diverse software-pakketten), waardoor informatie over innovatieve en bestaande componenten direct toegankelijk is voor de engineer. Een dergelijke totaaloplossing biedt sterke voordelen aan de gebruiker, die benadrukt zullen worden.

Smart Sensors Solutions
Om verschillende functies, zoals positioneren, inspecteren, meten en/of lezen te combineren, kiest men vaak gelijk voor vision met industriële camera’s en beeldprocessing. Standaard sensoren bezitten echter tegenwoordig heel veel intelligentie waardoor nieuwe toepassingen mogelijk zijn. In de lezing Smart Sensors Solutions zal Maarten Braadbaart van Sick dieper in gaan op smart sensor solutions en de manier om met behulp van integratie van standaard sensoren uw machineautomatisering te optimaliseren.

Knooppunt of Knelpunt?
Alles hangt vandaag de dag aan internet en hierdoor ontstaan er kansen en bedreigingen. René van der Meer van Vipa Nederland zal in een praktische uiteenzetting dieper ingaan op opstellingen die wel of niet over VPN verbonden zijn met internet. Voordelen en risico’s worden hier duidelijk gemaakt en hij zal zeker de vraag ‘kan het waterdicht’ voor u beantwoorden.

Bin Picking met 3D vision
Het aantal potentiële applicaties voor Bin Picking in de industrie is groot en wordt op dit moment nog handmatig of met Feeders ingevuld. Het grote nadeel is dat beide oplossingen prijzig zijn. Tevens moeten feeders speciaal worden ontwikkeld voor elk specifiek onderdeel en nemen bovendien veel ruimte in beslag.
Robot oplossingen met vision sensoren hebben een 2D werkvlak en over het algemeen toepasbaar voor relatief eenvoudige vormen. Met de komst van nieuwe random 3D vision technologie is het picken van producten uit een bin voor een assembleerlijn eenvoudiger dan ooit.
Micha Heitlager van Mitsubish Electric Europe zal u meenemen in de technologie van 3D vision en u laten zien hoe deze nieuwe technologie geïmplementeerd moet worden.

En nog meer
Voorgaande is slechts een greep uit het totale aanbod aan lezingen die u op 3 december tijdens het machinebouw event mag verwachten. De dag is goed gevuld en begint daarom al om 9.00 uur. Het evenement wordt gehouden in de gebouwen van FHI, Leuderend 12 in Leusden. Net zoals elk FHI-evenement is ook dit seminar gratis te bezoeken wanneer u zich van te voren aanmeld via de site van het evenement.

De site is te vinden op http://machinebouwevent.nl

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events