Beurzen, congressen, seminars, events
10 april 2012

HF Technology seminar 2012

Op 26 april is het één en al HF in Eindhoven

Het HF Technology seminar op donderdag 26 april 2012 is de vijfde editie dat door FHI en de deelnemers georganiseerd wordt. Het doel van dit seminar is de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis te tonen op het gebied van hoogfrequent technologie. Het thema van dit jaar ‘van kennis naar ontwikkeling’ geeft aan dat het gaat om de nieuwe kennis die er beschikbaar is en tot welke ontwikkelingen dit heeft geleid en nog zal gaan leiden. Zowel in het plenaire als parallelle programma staan dan ook de overdracht van kennis en praktische ontwikkelingen centraal. Een interessante dag dus waarbij toepassers, ontwikkelaars, toeleveranciers en kennisinstituten bij elkaar gebracht worden.

De HF-technologie wordt jaar na jaar interessanter door het toenemen van het frequentiebereik. Was ooit eens 10 GHz een hele hoge frequentie, nu is dat een doorsnee frequentie en zien we dat de grens een factor veel is opgeschoven. Hiermee is de techniek die toen als vernieuwend werd beschouwd, gemeengoed geworden en zijn er nieuwe technologieën gekomen die het mogelijk maken om gebruik te maken van de frequentieruimte in het GHz-bereik.
Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van vandaag de dag zodat u morgen ook zelf gebruik kunt maken van de nieuwste ontwikkelingen, organiseert de FHI nu al weer voor de vijfde maal een speciale dag voor de HF-specialisten. Dit jaar met als thema ‘van kennis naar ontwikkeling’.
Na het goed gewaardeerde seminar bij het Marinebedrijf, verwacht men u ook op 26 april een zeer waardevolle dag te kunnen bieden op de Technische Universiteit Eindhoven. In overleg met de 20 exposanten is een uitgebreid programma, bestaande uit 21 lezingen, samengesteld. Ook de TU/e is nadrukkelijk betrokken. Door middel van demonstraties tijdens een aantal rondleidingen en een plenaire lezing laten de wetenschappers van de TU/e zien welke kennis aan de basis staat van nieuwe ontwikkelingen.
Dit jaar is gekozen als plaats voor het seminar de faculteit Electrical Engineering. Hier is namelijk het onderzoekscentrum CWTe (Centre for Wireless Technology Eindhoven) te vinden dat gefocust is op draadloze technologie van de antenne tot en met de netwerklaag. Speciaal voor de deelnemers laat dit onderzoekscentrum de laatste ontwikkelingen live zien en met de lezing A Fully Integrated 60 GHz Distributed Transformer Power Amplifier in Bulky CMOS 45 nm opent Jaap Essing namens de TU/e officieel de dag. Het daadwerkelijk zien van wat men doet, vindt plaats aan het eind van de dag. Er zijn dan namelijk twee rondleidingen voor maximaal 60 personen per rondleiding met elk drie verschillende demonstraties.
De diversiteit van de dag is terug te vinden in de drie keynote speeches en 18 parallelle lezingen verdeeld in drie specifieke tracks. De drie tracks hebben als thema: Hardware & Ontwikkeling, Test & Measurement bij HF applicaties en Test & Measurement Apparatuur.

Voor het complete artikel klikt u hier

Wilt u dit gratis seminar bezoeken, kijk dan op www.fhi.nl/hf voor meer informatie en om u in te schrijven.

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events