Arbo
15 december 2015

Hangend uitvouwbaar werkplatform

Quick Deck - een Amerikaanse innovatie op steigergebied

Ladders en steigers zijn over het algemeen geen onderwerpen om in e-totaal te beschrijven ondanks dat met name de elektro-installateur daar meer dan geregeld mee te maken heeft. Bij een installatieklus, maar ook voor reparatie of aanpassingen aan een bestaande installatie moet hij veelal op hoogte werken en heeft dan te maken met de regelgeving omtrent het gebruik van trappen, ladders en stijgers. Een nieuw en handig steigersysteem is dan ook zeker het noemen waard.

Het gebruik van ladders is sterk aan banden gelegd en bijna altijd moet er een steiger gebouwd worden om klussen op hoogte te kunnen uitvoeren. Hierbij is voor de elektromonteur de bekende rolsteiger misschien wel het meest toegepaste hulpmiddel. In bijna alle gevallen kan hij hier mee uit de voeten om de klus te klaren. Toch zijn er situaties dat een rolsteiger niet gebruikt kan worden. Met name als het gaat om werkzaamheden op plekken waar de vloer vol staat met bijvoorbeeld machines en er dus geen plaats om de steiger naar alle plekken te rijden. Er moet dan naar een ander systeem gekeken worden. Een hangend werkplatform zoals Quick Deck kan dan een alternatief zijn omdat het zonder problemen overal overheen gebouwd kan worden.
Quick Deck is een modulair systeem dat enige jaren geleden ontwikkeld is in Amerika, in het beginsel voor de weg- en waterbouwwereld. Het zwaar belastbare, uitvouwbare werkplatform brak echter al snel door ook in andere sectoren. Hoewel de belangstelling op de wereldmarkt voor Quick Deck groot is, was dit systeem tot nu toe niet beschikbaar in Europa. Dit was dan ook reden voor Ronny van Baal, directeur van Sky Access, om dit systeem naar Europa te halen. Voor de verhuur van dit nieuwe systeem op de Europese markt richtte Van Baal in oktober 2015 QuickDeck Europe BV op.

Uitvouwbaar
Het bijzondere aan Quick Deck is de manier waarop het totale werkplatform opgebouwd wordt. Hierbij wordt namelijk gebruik gemaakt van het feit dat de delen als het ware uitgeklapt worden. Opbouw van de werkvloer kan daardoor geheel veilig plaatsvinden, zelfs op grote hoogtes.

Voor het complete artikel klik hier

meer informatie: www.sky-access.com/quikdeck

Meer nieuws over Arbo